Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Μένουμε σπίτι και…ακούμε τα βιβλία που αγαπάμε

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και αφιερώνει όλο τον μήνα Απρίλιο  στα παιδικά βιβλία.
ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και αφιερώνει όλο τον μήνα Απρίλιο  στα παιδικά βιβλία.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, + ΜόρΦωΣη (ΣυνΜορΦωΣη), οι  φοιτητές του θα ζωντανέψουν μέσα από τις αφηγήσεις τους ιστορίες αγαπημένων βιβλίων για όλες στις ηλικίες και θα προτείνουν έργα της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, με στόχο να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία, να τονίσουν την αξία της ανάγνωσης και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τη λογοτεχνία.

Όλο τον μήνα Απρίλιο πολλές και διαφορετικές βίντεο-αφηγήσεις ιστοριών για τους μικρούς αναγνώστες θα αναρτώνται στο κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Φέτος, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού, είναι το Τμήμα των ΗΠΑ. Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle, και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον εικονογράφο και συγγραφέα Roger Mello, ο οποίος σχεδίασε στα ελληνικά κάποιες από τις χειρογραφές που αποτελούν μέρος του εικαστικού. Η απόδοση στα ελληνικά έγινε από την συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Μένουμε σπίτι και...ακούμε τα βιβλία που αγαπάμεΓια οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη: 25310-22589, vivkomot@otenet.gr

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00-14:30,

Απογεύματα: Δευτέρα & Πέμπτη: 18:00-20:00

  • Μένουμε στο σπίτι και ακούμε τα βιβλία που αγαπάμε.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Μένουμε σπίτι και...ακούμε τα βιβλία που αγαπάμε Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Μένουμε σπίτι και...ακούμε τα βιβλία που αγαπάμε

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood