Η παράταξη “Όραμα Αναγέννησης” του Κυριάκου Αμούτζα, κατηγόρησε τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για “σιγή ιχθύος” σχετικά με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο δήμαρχος απάντησε, και στην απάντησή του κάλεσε τον κ. Αμούτζα να παραιτηθεί. Ο τελευταίος, ανταπαντώντας, αναφέρει:
“Οντέρ, με κατηγορείς ότι επανείλθα μετά από δυο μήνες. Δεν έλειψα, απλώς παρατηρώντας το ξήλωμα του συνδυασμού σου, με σεβασμό παρέμεινα σιωπηλός, για το καλό του τόπου. Δεν το εκτίμησες. Ευτυχώς όμως και ο κόσμος και οι συνεργάτες σου σ’ έχουν μάθει και τρέχουν να φύγουν από κοντά σου μιλώντας με πολύ άσχημα λόγια για εσένα προσωπικά.
Σε σχέση με τα υπόλοιπα που αναφέρεις, μάλλον είσαι σε πολιτική σύγχυση πάλι.
1. Σε ρωτήσαμε ποιες ήταν οι επετειακές δράσεις; Ξέρεις τι είναι επετειακές; Θα μας πεις ποιες ήταν; Έκανες την παραμικρή προετοιμασία;
2. Για το αν ο κος Ισμετ είναι συνεργάτης μου ή συνέταιρος μου ξέρει η τοπική κοινωνία ποσό ισχυρή κριτική του έχω ασκήσει.
3. Ήμουν ακάλεστος στην τελετή; Μα η ιδιαιτέρα γραμματέας σου με κάλεσε μια μέρα πριν – κατόπιν δίκης σου εντολής – για να παραβρεθώ και να καταθέσω στεφάνι. Παρόλο που ευγενικά αρνήθηκα, μιας και είχαμε αποφασίσει να καταθέσουμε στεφάνι ως αντιπολίτευση σε μεταγενέστερο χρόνο, από τη στιγμή που κλήθηκα από το μικρόφωνο ονομαστικά – και χωρίς τη συγκατάθεση μου – να καταθέσω, το έκανα διότι είχα υποχρέωση απέναντι στους Ήρωες.
ΔΕ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
4. Τέλος, αναφορικά με παραιτήσεις, βρισκόμαστε σε δημοκρατικά καθεστώτα (δε θέλω να το ξεχνάς) και ο καθένας κρίνεται στην κάλπη από τον κόσμο. Δεν μπορώ ούτε να παραιτήσω, ούτε να εκλέξω κανέναν! Δεν ξέρω όμως με τι ευκολία θεωρείς ότι κάποιος εκλέγεται ή παραιτείται από κάποιον άλλο. Τι παραστάσεις έχεις;
Από την αρχή της θητείας σου ζητάς τις παραιτήσεις της αντιπολίτευσης και δυστυχώς για εσένα εκείνοι που τελικά παραιτούνται είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου“.