Πελώνη: “Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και τη Siemens κατέρρευσαν”

Όχι μόνο κατέθεσαν προσφορές τριάντα εταιρείες, αλλά ανάμεσά τους δεν είναι η Siemens - Κ. Ζαχαριάδης: "Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ".
peloni-45
  • Ζαχαριάδης: “Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα “πλασιέ της Siemens”, είχε εξαπολύσει την 25η Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό “δωράκι” προς τη Siemens εν όψει της προμήθειας 10 εκατομμυρίων self tests έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για “colpo grosso” και “οσμή σκανδάλου”.

Στις 26 Μαρτίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είχε απαντήσει πως “υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές”, και είχε συστήσει στον ΣΥΡΙΖΑ “ας κάνει λίγη υπομονή κι ας περιμένει το αποτέλεσμα”. Χαρακτήρισε μάλιστα “πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μέρα της εθνικής εορτής να πετάξει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα”, και τόνισε πως “σεβόμενοι τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού δεν απαντήσαμε χθες, αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει “ειδήσεις”, πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά. Λέει ψέματα για τον Πρωθυπουργό, ενώ αποκαλεί την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές, “πελάτες” της Siemens”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε, όμως τελικά από τη δημοσιοποίηση των…τριάντα τελικά ενδιαφερομένων εταιρειών, φαίνεται πως η Siemens δεν κατέθεσε καν προσφορά! Συγκεκριμένα, προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Κατόπιν τούτων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σε νέα δήλωσή της, τονίζει: “Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για φωτογραφική απ’ευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει. Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν. 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς. Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη. Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη; Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα; Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω“.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ανέφερε: “Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι αυτή η παρέμβαση, οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ“.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood