Την εκτίμηση οτι πολύ σύντομα ο 73χρονος Πρίγκιπας της Αγγλίας Κάρολος θα βασιλεύσει, διαδεχόμενος την 95χρονη μητέρα του Ελισάβετ, εξέφρασε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Ερωτηθείς για τα της επίσκεψης του Καρόλου στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απάντησε, εκπλήσσοντας: “Θα μου επιτρέψετε, επειδή έχει καλυφθεί πλήρως η επίσκεψη, να απαντήσω σε ένα ερώτημα που είχαν ίσως οι περισσότεροι τηλεθεατές. Πότε θα βασιλεύσει ο Κάρολος. Είναι διάδοχος περισσότερο από τον καθένα, είναι εν αναμονή 55 χρόνια. Η Ελισάβετ του έχει περάσει τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες αρμοδιότητές της. Είναι βέβαιο ότι ο Κάρολος θα βασιλεύσει. Έχω την εντύπωση, και οι περισσότερες ενδείξεις δείχνουν ότι θα γίνει η διαδοχή, με την ευκαιρία των 95ων γενεθλίων της Ελισάβετ στις 21 Απριλίου. Ήδη η Ελισάβετ έχει κρατήσει πολύ το στέμμα”.

66bcec6f karolos kamila 1Επιπλέον, αναφερόμενος στη σημασία των δεσμών του Καρόλου με τη χώρα μας, υπογράμμισε: “Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του για την Ελλάδα, και έχει τεράστια σημασία ότι ο μελλοντικός βασιλέας της Αγγλίας έχει και ελληνικό αίμα. Αυτό, γεωπολιτικά, είναι ένα δώρο”.

d5e2dce4 elisavet karolosΟ Χρ. Ζαμπούνης μίλησε και για τον θάνατο της Νταϊάνα, θεωρώντας τον ως έναν από τους δύο λόγους που η δημοφιλία του Καρόλου δεν είναι υψηλή και που έχει καθυστερήσει η διαδοχή της Ελισάβετ από τον ίδιο. Συγκεκριμένα, επεσήμανε: “Η εικόνα του Καρόλου επλήγη με την υπόθεση της αδικοχαμένης Νταϊάνα. Του πήρε πολλά χρόνια για να βγάλει το στίγμα από πάνω του και για να επιβάλει και τη γυναίκα που είχε εξαρχής αγαπήσει, τη Δούκισσα της Κορνουάλης. Δεν έχει υψηλή δημοφιλία, και αυτό οφείλεται και στο ότι δεν έχει βασιλεύσει. Αυτοί νομίζω είναι οι δύο λόγοι που καθυστέρησε η διαδοχή”.

Προβλέποντας την επόμενη μέρα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας από τη στιγμή που θα στεφθεί ο Κάρολος, ο Χρήστος Ζαμπούνης, εκτίμησε: “Θα αλλάξουν πάρα πολλά στην αγγλική μοναρχία με τη διαδοχή. Θα πάψει να είναι τόσο απόμακρη η εικόνα της. Θα υπάρξουν αλλαγές και σε επίπεδα του σιωπηλού ή μη σιωπηλού μονάρχη. Ο Κάρολος δεν θα ακολουθήσει τη σιωπή. Ήδη επικοινωνεί με τους υπουργούς, τον ενδιαφέρει η οικολογία, το κλίμα. Θα είναι πιο ομιλητικός και παρεμβατικός μονάρχης”.

“Ελπίζω να μην διαψευστώ”, πρόσθεσε ο κ. Ζαμπούνης, και κατέληξε αναφερόμενος στη σχέση του Καρόλου με τον γιο του Χάρι: “Άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν στη στέψη θα είναι ο Χάρι και η Μέγκαν. Κατηγόρησε ο Χάρι τον πατέρα του ότι δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του. Ο Κάρολος, αφού είχαν σειρά συναντήσεων με τον Χάρι πριν υπάρξει η ρήξη, του ζήτησε να του γράψει ένα γράμμα, αφού δεν κατέληγαν κάπου οι συνομιλίες. Ο Χάρι δεν το έγραψε ποτέ το γράμμα, και για αυτό δεν του απαντούσε ο πατέρας του”.