ΔΕΗ Α.Ε.-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Συνυπέγραψαν τη νέα ΕΣΣΕ για την τριετία 2021-2024

Παράλληλα συμφώνησαν να αναθέσουν σε διεθνή οίκο την εκπόνηση ειδικής συγκριτικής μελέτης αναφορικά με τις πάσης φύσεως καταβαλλόμενες αποδοχές ανά θέση εργασίας στην Εταιρεία, σε σχέση με εκείνες ομοειδών εταιρειών στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., και την η εκπόνηση μελέτης νέου μισθολογίου στο οποίο θα ληφθούν υπ'όψη οι διαφορές που θα προκύψουν από τη συγκριτική μελέτη.
ΕΣΣΕ_ΣΤΑΣΣΗΣ_ΑΔΑΜΙΔΗΣ_ΚΑΡΡΑΣ_24.03.2021

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Γιώργος Στάσσης και το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Γιώργο Αδαμίδη και τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Καρρά, υπέγραψαν τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) τριετούς διάρκειας (2021-2024).

Η νέα ΕΣΣΕ επιλύει εκκρεμότητες προηγουμένων ετών, ενώ υιοθετεί δύο σημαντικές καινοτομίες:

  • Για πρώτη φορά ρυθμίζεται το πλαίσιο της τηλεργασίας και θεσπίζονται συγκεκριμένοι κανόνες λειτουργίας, με προστασία όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ συμφώνησαν να αναθέσουν από κοινού σε διεθνή οίκο την εκπόνηση ειδικής συγκριτικής μελέτης αναφορικά με τις πάσης φύσεως καταβαλλόμενες αποδοχές ανά θέση εργασίας και θέση ευθύνης στην Εταιρεία, σε σχέση με εκείνες ομοειδών εταιρειών ή εγκαταστάσεων του κλάδου ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η εκπόνηση μελέτης νέου μισθολογίου, στο οποίο θα ληφθούν υπ’όψη οι διαφορές που θα προκύψουν από τη συγκριτική μελέτη και θα προταθούν οι ανάλογες προσαρμογές. Τις μελέτες θα αναλάβει διεθνής οίκος εγνωσμένου κύρους που ειδικεύεται σε ανάλογα αντικείμενα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, δήλωσε: «Η υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά όρια και, μάλιστα, νωρίτερα από τη λήξη της προηγούμενης, είναι μία εξέλιξη, που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τον μετασχηματισμό της ΔΕΗ σε μία σύγχρονη επιχείρηση. Μέσα από τις σημαντικές καινοτομίες, που εισάγονται, όπως η τηλεργασία και η μελέτη συγκρισιμότητας των αποδοχών, διασφαλίζεται ότι η λειτουργία της Εταιρείας προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, πάντα με δίκαιο και ασφαλή τρόπο για τους εργαζομένους της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για την ουσιαστική συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια συνεννόησης και επίτευξης του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Η εργασιακή ειρήνη και η εποικοδομητική συνεργασία είναι το όπλο μας στο δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι του ανταγωνισμού. Στόχος όλων μας είναι η ΔΕΗ σύντομα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη ΝΑ Ευρώπη».

ΔΕΗ Α.Ε.-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Συνυπέγραψαν τη νέα ΕΣΣΕ για την τριετία 2021-2024Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Γιώργος Αδαμίδης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για την εποικοδομητική στάση που επέδειξε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συνολικά στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ.  Η νέα ΕΣΣΕ αποτελεί κατάκτηση των εργαζόμενων και του Συνδικάτου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης. Χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις η νέα Σύμβαση διασφαλίζει πραγματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εργασιακή ειρήνη».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood