Στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

Στο μήνυμά του, ανέφερε:
“Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί το ιστορικό ορόσημο του αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους. 200 χρόνια μετά, τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας.
Και δίνουμε υπόσχεση ότι είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και σήμερα για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ισότητα, την Ισονομία και την Ισοπολιτεία.
Όπως τότε, που πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, ενώθηκαν στον κοινό σκοπό της Λευτεριάς και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Προσβλέπουμε και σήμερα σε μια Ελλάδα που θα εμπνέει σεβασμό πρώτα από όλα σε όλους τους Πολίτες της και μετά σε όλη την οικουμένη. Χρόνια Πολλά!”.
Ιλχάν Αχμέτ για 25η Μαρτίου: Να αγωνιστούμε και σήμερα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ισονομία, Ισοπολιτεία Ιλχάν Αχμέτ για 25η Μαρτίου: Να αγωνιστούμε και σήμερα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ισονομία, Ισοπολιτεία