«Είμαστε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας». Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, ο αρχαιότερος της ομάδας «Ζευς» των F-16, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα, της 115 Πτέρυγας Μάχης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας από τους αιθέρες.

Ως επικεφαλής του πρώτου σχηματισμού από τέσσερα F-16 που πέταξαν πάνω από το Σύνταγμα την ώρα της σημερινής παρέλασης, ανέφερε στο μήνυμά του μεταξύ άλλων: «Ασπίδα η γαλανόλευκη, για κάθε γωνιά του τόπου μας. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές». Και συμπλήρωσε: «Στέλνουμε μήνυμα υπερηφάνειας και σιγουριάς, και είμαστε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας. Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Χρόνια πολλά πατρίδα, χρόνια πολλά στους Έλληνες παντού στον κόσμο».

Πτήσεις μαχητικών και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την ελληνική επικράτεια

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα ενώπιον της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, την ώρα των πτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξε και πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, τα μαχητικά διασπάστηκαν σε δύο ζεύγη, πραγματοποιώντας πτήσεις πάνω από:

ΚαβάλαΞάνθηΚομοτηνήΟρεστιάδαΔιδυμότειχοΣουφλίΑλεξανδρούποληΛήμνοΛέσβοΧίο.

• Καστοριά – Ιωάννινα – Κέρκυρα – Πρέβεζα – Άκτιο – Μεσολόγγι – Λάρισα.

6e7e8683 screenshot 1193Επιπρόσθετα, σχηματισμοί ελικοπτέρων πέρασαν από τη Χαλκίδα και τον Βόλο, καθώς και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Μirage πάνω από την Χαλκίδα.

Επιπλέον, διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 έγιναν σε:

• Βόλο – Σκύρο – Ψαρά – Σάμο – Πάτμο – Κάλυμνο.

• Χανιά – Κω – Ρόδο – Καστελόριζο – Κάρπαθο – Κάσο – Άγιο Νικόλαο – Ηράκλειο – Ρέθυμνο.

• Πάτρα – Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο – Αρεόπολη – Καλαμάτα – Πύργο – Ζάκυνθο – Κεφαλλονιά – Άραξο.