(φωτό: αρχείο inkomotini.news)

Στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης αναφέρει:

“Με συγκίνηση και περηφάνεια γιορτάζουμε την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη του Απελευθερωτικού μας Αγώνα, που οδήγησε στην Ανεξαρτησία μας και στην ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821 και τους θεμελιωτές της Ελευθερίας μας. Τους ήρωες, που με τις θυσίες τους επέτρεψαν σε όλους εμάς τους νεότερους να υπάρχουμε ακηδεμόνευτοι και εθνικά υπερήφανοι.

86a1398a gkaranis giannis 2Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας, που κατακτήθηκαν και στέριωσαν με το αίμα και τις αγωνιστικές διαδρομές των ανθρώπων που πίστεψαν στο όραμα ενός ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και πάθος τις ζωές τους γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σήμερα, όλοι εμείς οι επίγονοι, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των ηρώων του 1821 και δίνουμε υπόσχεση ιερή στην ενθύμηση της προσφοράς τους στο Έθνος μας, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και Ανεξάρτητη, πιστοί στα ιδανικά και στις παρακαταθήκες που μας άφησαν ως κληρονομιά”.