Αφιερωμένο στην επέτειο των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821, είναι το σημερινό doodle της Google, το οποίο παραπέμπει σε πλήθος ενημερωτικών ιστορικών αναφορών.

Στο λογότυπο της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης παρουσιάζεται κυματίζουσα η γαλανόλευκη, εντός στεφάνου, του οποίου η χρυσή κορδέλα στη βάση του, φέρει τον αριθμό 200 ο οποίος συμβολίζει τους δύο αιώνες από την εθνική μας παλιγγενεσία.

Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η Google επιλέγει να τιμήσει την εθνική επέτειο της χώρας μας ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Google επέλεξε να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τις εθνικές επετείους χωρών.

Σήμερα τιμώμενη είναι η χώρα μας και το λογότυπο με την ελληνική σημαία θα παραμείνει στην αρχική σελίδα της μεγαλύτερης παγκοσμίως μηχανής αναζήτησης μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα doodles της Google για την 25η Μαρτίου των προηγούμενων ετών:

201720182019 2020