Ο Δήμος Κομοτηνής περιλαμβάνεται στους 26 επιπλέον Δήμους της χώρας που έχουν ενταχθεί στο myKEPlive προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται μέσα από ραντεβού με βιντεοκλήση.

Η χρήση της τεχνολογίας για την έκδοση πιστοποιητικών και εγγράφων μειώνει αισθητά τη φυσική παρουσία, συμβάλλει στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας μέσα στην περίοδο της πανδημίας, και διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες που δεν μπορούν να προσέλθουν ή βρίσκονται εκτός των ορίων του Δήμου.

Το ΚΕΠ0593 του Δήμου Κομοτηνής, στην κεντρική πλατεία (Πλατεία Ειρήνης), εντάχθηκε στην ομάδα των myKEPlive και οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα για τη χρήση του, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

ea18a3af kep plateia 9ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μέσω του myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:

  • Πληροφόρηση-Αίτηση.
  • Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.
  • Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία.
  • Εξυπηρέτηση από τον Δήμο σας.

7c8b7671 4 mykeplive services p01

Οι πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και ρυθμίζουν το ραντεβού τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Κατά τη χρήση της υπηρεσίας δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

Στη σημερινή έναρξη της λειτουργίας του myKEPlive στην Κομοτηνή, οι πολίτες ήδη ανταποκρίθηκαν στην τηλεδιάσκεψη κι έκαναν χρήση της νέας εφαρμογής.

Οι ενδιαφερόμενοι πλέον μπορούν να εισέρχονται στην παρακάτω διεύθυνση, να επιλέγουν τη θεματική κατηγορία υπηρεσιών, να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και να ολοκληρώνουν την κράτηση. Στη συνέχεια επιλέγουν ημερομηνία και ώρα για το ραντεβού, και συνδέονται με βιντεοκλήση: https://www.gov.gr/ ή το https://www.gsis.gr/.

bf3c9a36 2 mykeplive didactic p01

e3ad763a 5 mykeplive userjourney p01 d2683655 1 mykeplive awareness p0293913070 my kep