Το ΚΚΕ στο πλευρό των σπουδαστών της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Κομοτηνής

Το ΚΚΕ στο πλευρό των σπουδαστών της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Κομοτηνής.
thumbnail (3) (1)

Σε ολιγόωρη κατάληψη του κτιρίου της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κομοτηνής προχώρησαν σπουδαστές του, αναδεικνύοντας την αντίθεσή τους στον νόμο Κεραμέως που οδηγεί τα πτυχία και τις σχολές τους σε υποβάθμιση, ενισχύοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα τους για το μέλλον τους.

Η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ βρέθηκε στον χώρο της κατάληψης και ο γραμματέας της Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, μιλώντας με τους σπουδαστές εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την δια ζώσης λειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα, συνεχίζει να νομοθετεί εις βάρος των σπουδαστών.

Επίσης, διακινήθηκε στους σπουδαστές η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς την αρμόδια Υπουργό:

“Ο νέος νόμος 4763/21-12-2020 της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση έχει προκαλέσει δίκαια ένα κύμα διαμαρτυριών και αγωνιστικών δράσεων από μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Οι χιλιάδες μαθητές στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ δικαιολογημένα αγανακτούν και αγωνίζονται, αφού ουσιαστικά ο νέος νόμος υποβαθμίζει το πτυχίο και τις σχολές τους, ενώ προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο στις σπουδές τους, καθώς για να λάβουν -πλέον- το πτυχίο επιπέδου 3 είναι υποχρεωμένοι να δώσουν και εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ. Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση για τους μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ θα εφαρμοστούν από φέτος αλλάζοντας στα μισά της χρονιάς το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται πως είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών αφού, αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να λειτουργούν όλες οι σχολές με ασφάλεια για τους μαθητές και τους καθηγητές, να εξασφαλίσει σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, κατάλληλα κτήρια και αίθουσες, δωρεάν σύγχρονο εξοπλισμό για τα εργαστήρια, μόνιμους καθηγητές, μαθητεία με μηνιαίο εισόδημα και ουσιαστική εποπτεία από το υπουργείο Εργασίας, πέρασε νέο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση εν μέσω πανδημίας με πολλές σχολές κλειστές. Σε μία περίοδο μάλιστα, που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μεγαλώνουν λόγω του τρόπου που διαχειρίζεται την πανδημία, αλλά και γιατί η μαθητεία βρίσκεται στον αέρα. Παράλληλα σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, για όσους δεν πρόλαβαν να βρουν επιχείρηση για την μαθητεία δεν εξασφαλίζεται κανένα εισόδημα, ενώ και ορισμένοι από αυτούς που είχαν ξεκινήσει παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ενώ βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις τους. Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:
-Ώστε να μην ισχύσει ο νέος νόμος υποβάθμισης του πτυχίου για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ;
-Ώστε να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης;
-Τι μέτρα θα πάρει για να ανοίξουν όλες οι σχολές με ασφάλεια, για να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια;”

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood