Το μήνυμα του Νίκου Τσαλικίδη για την 25η Μαρτίου: “Κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας η Ελληνική Επανάσταση”

"Χρέος μας να διατηρούμε αναλλοίωτη τη μνήμη, την προέλευση μας αλλά και την ιστορία μας, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, διαφυλάττοντας την εθνική ανεξαρτησία μας".
ΝΙΚΟΣ-ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ
Στο μήνυμά του εν όψει της φετινής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, αναφέρει:

«Τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 δεν αποτελούν μια απλή επέτειο, αλλά μια απόδειξη ότι ως Έλληνες οφείλουμε να συνεχίσουμε την εξέλιξη του έθνους μας. Η Ελληνική Επανάσταση στάθηκε σταθμός για την ιστορία του Ελληνισμού, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της Παγκόσμιας ιστορίας. Οι θυσίες και τα κατορθώματα των Εθνικών Ευεργετών μας, επαναστατώντας για την ελευθερία τους κι ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, δημιούργησαν μια νέα ελληνική παράδοση, η οποία επηρέασε τις νεώτερες γενιές των Ελλήνων, κι όχι μόνο.

Η Νέα Ελλάδα του 2021 αναδύθηκε δυναμικά μέσα από την εθνική εξέγερση, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές και εμψυχώνοντας τες σε καιρούς δοκιμασίας, όπως αυτή της πανδημίας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, όχι μόνο ο ελληνισμός, αλλά η οικουμενική κοινότητα, έχει κληθεί σε έναν αδιάκοπο αγώνα επίδειξης της συλλογικής ευθύνης και συνείδησης για τη διασφάλιση της υγείας, βγαίνοντας κάθε μέρα νικητές. 

Το μήνυμα του Νίκου Τσαλικίδη για την 25η Μαρτίου: "Κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας η Ελληνική Επανάσταση"Παρά την απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων λόγω των συγκυριών της πανδημίας, ως Έλληνες πολίτες θα γιορτάσουμε ο καθένας χωριστά την ένδοξη ημέρα με υπερηφάνεια στην καρδιά και την ψυχή μας, τιμώντας τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ως ελληνικό και διεθνές γεγονός, καθοριστικό για την αναγέννηση των λαών. Είναι χρέος μας, λοιπόν, να διατηρούμε αναλλοίωτη τη μνήμη, την προέλευση μας αλλά και την ιστορία μας, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, διαφυλάττοντας την εθνική ανεξαρτησία μας!».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood