Χαρίτου: “Να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα του οδικού τουρισμού στην ΑΜ-Θ”

Τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής Κίμωνας Λεχούδης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Γιώργος Χρυσοχοΐδης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜ-Θ Τάκης Δολιανίτης, και συζήτησαν μαζί του εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου εκπρόσωποι τουρισμού

Τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής Κίμωνας Λεχούδης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Γιώργος Χρυσοχοΐδης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜ-Θ Τάκης Δολιανίτης, και συζήτησαν μαζί του εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για το άνοιγμα του τουρισμού στην περιοχή, και ιδιαίτερα του οδικού τουρισμού, μέσω του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας, αναφορικά με την οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων του κλάδου και τη συμβολή που μπορεί να έχει η Αυτοδιοίκηση ώστε να ανοίξει φέτος ο τουρισμός με καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Βουλευτής έκανε γνωστή την πρωτοβουλία που έλαβε μαζί με τους συναδέλφους του της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υποβάλλοντας αίτημα στη Βουλή για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

  • Δημ. Χαρίτου: Να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα του οδικού τουρισμού στην ΑΜ-Θ

Ο Βουλευτής Ροδόπης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνδυασμός της προστασίας της δημόσιας υγείας με τη βιώσιμη επανεκκίνηση του τουρισμού, τονίζοντας: “Να αναδείξουμε την περιοχή ως ασφαλή τουριστικό προορισμό, ώστε να επουλωθούν όσο είναι δυνατόν οι πληγές που προκλήθηκαν στον τουρισμό την περσινή χρονιά”.

Ακόμη, ανέφερε με έμφαση ότι “χρειάζεται έγκαιρη προετοιμασία ώστε όταν διαμορφωθούν οι υγειονομικές συνθήκες για το άνοιγμα του τουρισμού να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης και οι παλινωδίες με το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας, που έπληξαν ιδιαίτερα τον τουρισμό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”.

Σημείωσε, δε, ότι “το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας πρέπει να γίνει με βάση τη υγειονομικά πρωτόκολλα, πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη Ροδόπη, όπου το ποσοστό τους είναι πολύ χαμηλό, και πρέπει να ενισχυθούν οι δομές υγείας ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση”.

Χαρίτου: "Να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα του οδικού τουρισμού στην ΑΜ-Θ"Το κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ προς τους υπουργούς Τουρισμού και Υγείας.

“Εντείνεται η αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των μεθοριακών σταθμών της ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα της Νυμφαίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, το 2019 περίπου 2,5 εκ. τουρίστες μόνο από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία ταξίδεψαν οδικώς στην Ελλάδα (δεύτερη θέση πανελλαδικά σε αφίξεις), χρησιμοποιώντας, οι περισσότεροι από αυτούς το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας (Μακάζα).

Η περσινή αντιμετώπιση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε ό,τι αφορά τη διέλευση τουριστών από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, στοίχισε ανεπανόρθωτα στον τουρισμό της περιοχής-ο οποίος με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης άνοιξε με άναρχο τρόπο, επιβαρύνοντας τον τοπικό πληθυσμό, καθώς οι τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες προτίμησαν άλλους προορισμούς, αποφεύγοντας την πρόσθετη ταλαιπωρία των επιπλέων χιλιομέτρων που απαιτούνται για την προσέγγιση τουριστικών περιοχών όπως η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Αλεξανδρούπολη, το Φανάρι, η Μαρώνεια κ.α.

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλες δυσκολίες, λόγω της έλλειψης σχεδιασμού, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την πραγματοποίηση υγειονομικών ελέγχων.

Επειδή, η περσινή άναρχη κατάσταση στον τουρισμό είχε τεράστια επίπτωση στον πληθυσμό της Βορείου Ελλάδος με την αύξηση των κρουσμάτων.

Επειδή, η μη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στοίχισε στον τουρισμό της περιοχής.

Επειδή, η διενέργεια εκτεταμένου αριθμού test στα σύνορα απαιτεί τη στελέχωση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Επειδή, το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε χωρίς σχέδιο το προηγούμενο καλοκαίρι φέρνοντας απέναντι του τη συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών φορέων της περιοχής.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Έχετε προνοήσει ώστε να ανοίξει με υγειονομική ασφάλεια ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας το φετινό, ιδιαίτερα κρίσιμο καλοκαίρι για τον τουρισμό της περιοχής;
  2. Έχετε ζητήσει τη στελέχωση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ , έχετε προνοήσει ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την έλευση των τουριστών , καθώς και ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός;
  3. Υπάρχει συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Β. Μακεδονίας ώστε αφενός μεν να υπάρξει το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών και του τοπικού πληθυσμού, αφετέρου να διασφαλιστεί η αποφυγή των περσινών εικόνων συνωστισμού, πολύωρης καθυστέρησης και ουρών χιλιομέτρων που παρατηρήθηκαν στα σύνορα της χώρας;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood