Στο Τατόι πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η μοναδική γενική πρόβα εν όψει της λαμπρής στρατιωτικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το OPEN εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες απ’ όλα όσα θα δούμε την 25η Μαρτίου.

31b800f4 screenshot 1159Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, στους εορτασμούς συμπεριλαμβάνεται δρώμενο με έφιππο Εύζωνα που κρατώντας τη γαλανόλευκη προπορεύεται ομάδας έφιππων οι οποίοι φορούν στολές που ξεκινούν από την εποχή της Επανάστασης με τη φουστανέλα, μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τους έφιππους πλαισιώνουν ομάδες ατόμων που φορούν παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, ενώ στα πλάνα διακρίνεται και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελεί την αναβίωση του ιστορικού Ιερού Λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Ακόμη, θα παρελάσουν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα.

fa833216 parelasi 3Την πρόβα παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

f7193fde parelasi 4Τη μοναδική παρέλαση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

f4e579da open parelasi 2Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Ζάππειο και θα διαρκέσει μία ώρα.

228f9e9b screenshot 1157

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του OPEN: