Με τη συμβολική υπογραφή τριών συμβάσεων έργων, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) Δημήτρη Πολιτειάδη, και τους αντίστοιχους επενδυτές, παρουσία του Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΑΝΡΟ Α.Ε. Δημήτρη Λουρίκα και του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Στάθη Κεφαλίδη, ξεκίνησε η υλοποίηση των ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης-Ξάνθης.

Τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνουν αντίστοιχα:

  • τη δημιουργία μονάδας επιπλωμένων ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φανάρι, συνολικής εγκεκριμένης δαπάνης 576.372,74€.
  • την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού καταλύματος στην Ξυλαγανή, συνολικής εγκεκριμένης δαπάνης 133.657,21€.
  • τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενης επιχείρησης στην Κομοτηνή, συνολικής εγκεκριμένης δαπάνης 255.187,46 €.

33152190 leader 2 1Οι επενδυτές αναφέρθηκαν στην ετοιμότητά τους για την άρτια εκτέλεση των έργων, ενώ ο κ. Τσαλικίδης εστίασε στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του προγράμματος σημειώνοντας ότι «πρώτιστο μέλημά μας είναι η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η τοπική οικονομία πλήττεται».

Την επιτυχή εξέλιξη του Leader των Π.Ε. Ροδόπης και Ξάνθης, που κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προγραμμάτων της χώρας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΠ κ. Πολιτειάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ροδόπης και της Επιτροπής Διαχείρισης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχεία εξέλιξη και ολοκλήρωση των ενταγμένων πράξεων.

2d14a78e leader 1 1Στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER θα υλοποιηθούν συνολικά 63 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 8.012 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3,7 εκατ. ευρώ προέρχονται από υπερδέσμευση πόρων. Η υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο προσεχές δεκαήμερο. Με δεδομένο το σημαντικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων δια μέσου του CLLD Leader, κατατέθηκε αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 3.6 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 26 θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων που δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης ανάλογων πόρων.