Μήνυμα ΟΕΒΕΣ Ροδόπης: Μια γαλανόλευκη σε κάθε σπίτι και κατάστημα

"Ως ελάχιστο φόρο τιμής καλούμε τους συναδέλφους μας, συμμετέχοντας στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις να αναρτήσουν την ελληνική σημαία έξω από τις οικίες και τα καταστήματά τους".
ΦΩΤΟ INKOMOTINI.NEWS-Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων, Ανέστης Βαφειάδης.

Δεδομένων των περιορισμένων επετειακών εκδηλώσεων λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον ελάχιστο τρόπο, αναρτώντας δηλαδή την ελληνική σημαία στα σπίτια και στα καταστήματά τους.

Το μήνυμα-κάλεσμα της ΟΕΒΕΣ:

“200 χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821, την απαρχή ίδρυσης του νέου ελληνικού κράτους, που ως κρατική οντότητα δημιουργήθηκε ουσιαστικά με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Ανεξαρτησίας στις 3 Φεβρουαρίου του 1830.

Δύο αιώνες ιστορικής πορείας, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα από μικρή Ψωροκώσταινα αναπτύχθηκε, και αποτελεί σήμερα – παρόλες τις αντιξοότητες, αψιμαχίες και μεμψιμοιρίες – μία ισχυρή και υπολογίσιμη δύναμη στην Ανατολική Πύλη της Ευρώπης. 

Μία Ελλάδα που κατά τη διάρκεια των 200 ετών αυξήθηκε εδαφικά, με τελευταία προσθήκη τα Δωδεκάνησα το 1948, με σημαντικούς αγώνες στην ιστορία της (Βαλκανικοί πόλεμοι, έπος του ’40).

Μία Ελλάδα που οικονομικά αποτελεί σήμερα το πλουσιότερο κράτος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας από το 1981, και μέλος τω ισχυρών της Ευρωζώνης από το 2002.

Ένα κράτος με ισχυρούς θεσμούς, με απαράμιλλη πολιτιστική κληρονομιά και την μακροβιότερη κοινοβουλευτική ιστορία στην περιοχή μας.

Με την συμπλήρωση των 200 χρόνων είναι επίσης καθήκον μας να μην λησμονούμε την συμβολή των Θρακιωτών στον αγώνα του 1821 (από την συμμετοχή προεξαρχουσών μορφών στην Φιλική Εταιρία, με οικονομικές συνδρομές αλλά και ένοπλη συμμετοχή), που συνέβαλαν με τον τρόπο και το ήθος τους στην αποτύπωση της ιστορικής συνέχειας της πατρίδας μας.

Είναι, πιστεύουμε, υποχρέωσή μας κρατώντας κάθε τι θετικό να ατενίζουμε το μέλλον μας ενωμένοι, με αισιοδοξία, τιμώντας τους προγόνους μας, και όλα όσα αυτοί πρεσβεύσανε, γράφοντας μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ελληνική ιστορία.   

Ως ελάχιστο φόρο τιμής καλούμε τους συναδέλφους μας, συμμετέχοντας στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις να αναρτήσουν την ελληνική σημαία έξω από τις οικίες και τα καταστήματά τους”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood