Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν ο Π.Ι.Σ. και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Υγείας.
Logo-PIS-2
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, το διοικητικό συμβούλιο του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της χώρας.
Στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί, αναφέρουν:
“Η αδιαλλαξία του Υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο τη συνάντηση που είχαν το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Παρά τις προτάσεις που έκανε εδώ και καιρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι οποίες θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
Παρ’ όλα αυτά, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού, και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αντιπαρερχόμαστε την προσβλητική συμπεριφορά του Υπουργού, και τιθέμεθα στη διάθεση του ΕΣΥ, καλώντας τους συναδέλφους όλης της χώρας να μας ακολουθήσουν, μέχρι το Υπουργείο Υγείας να αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει την προσφορά μας για την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος.
Έχοντας καταθέσει σε κάθε φάση της επιδημίας εφαρμόσιμες προτάσεις – μέχρι στιγμής αναξιοποίητες – λυπούμαστε για το αδιέξοδο που προέκυψε. Τώρα που η προσπάθεια προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ συνεχίζεται από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, επισημαίνουμε ότι τα τελεσίγραφα και ο λαϊκισμός δυσχεραίνουν την κατάσταση, και καλούμε την ύστατη ώρα να αξιοποιηθούν οι προτάσεις μας επ’ ωφελεία των ασθενών και των πολιτών. Για μας η προσπάθεια συνεχίζεται.
Άλλωστε οι ιδιώτες γιατροί από την πρώτη στιγμή συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο στα ιατρεία τους, περιθάλποντας χιλιάδες ασθενείς, όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ έχουν δηλώσει ότι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά.
Εντούτοις, ο Υπουργός Υγείας, εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια, ότι αναζητά διακόσιους ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, πού θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης.
Όλα αυτά, βέβαια, την ώρα που εδώ και μήνες δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Κατόπιν αυτού, και προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης, το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και η ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, ζητά άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση από τον Υπουργό Υγείας μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής.
Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Ο Πρόεδρος, Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος
Ο Γενικός Γραμματέας, Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood