Στη Βουλή από τον Δημ. Χαρίτου το αίτημα των γονέων του συλλόγου ΔΑΔΑΑ Κομοτηνής για προτεραιοποίηση των εμβολιασμών τους

"Πρόδηλη η αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των εμβολιασμών των γονέων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού".
pixiz-19-03-2021-21-17-43

Σε κοινοβουλευτική Αναφορά μέσω του Προεδρείου της Βουλής προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία αναδεικνύει την “πρόδηλη αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των εμβολιασμών των γονέων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού”, προχώρησε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ενεργώντας άμεσα, μετά την επιστολή που του κοινοποίησε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger (ΔΑΔΑΑ) Κομοτηνής.

  • Η Αναφορά του Δημήτρη Χαρίτου

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θέμα: «Η προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς για τους γονείς των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού».

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορά την επιστολή του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με ΔΑΔ, Αυτισμός και Asperger με θέμα: «Αίτημα για τον εμβολιασμό γονέων, ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19», στην οποία οι γονείς των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, ζητούν να προηγηθούν του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία των γονέων δίπλα στα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος είναι απαραίτητη γιατί παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και στην επικοινωνία. Οι γονείς τα συνοδεύουν στις θεραπείες ειδικής αγωγής στις οποίες υποβάλλονται και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τρίτα πρόσωπα. Γι’ αυτό οι γονείς των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού ζητούν να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Επισυνάπτεται η επιστολή. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά. Αθήνα, 19-03-2021. Ο καταθέτων βουλευτής, Χαρίτου Δημήτριος”.

Στη Βουλή από τον Δημ. Χαρίτου το αίτημα των γονέων του συλλόγου ΔΑΔΑΑ Κομοτηνής για προτεραιοποίηση των εμβολιασμών τους

  • Η επιστολή του συλλόγου ΔΑΔΑΑ

“Θέμα: Αίτημα για τον εμβολιασμό γονέων, ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Αξιότιμοι. Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με ΔΑΔ, Αυτισμός και Asperger εδρεύει στην Κομοτηνή Ροδόπης και απαριθμεί 85 μέλη. Σκοπός μας μεταξύ άλλων είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των οικογενειών τους, στην υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνία Σγενικότερα και την προστασία αυτών με κάθε τρόπο. Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προτάξει τα ενήλικα ΑΜΕΑ των ΚΔΗΦ και ΚΑΑ καθώς και το προσωπικό αυτών, στον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του COVID-19, είναι αξιέπαινη και εκδηλώνει έμπρακτα την ευαισθησία της. Θέλουμε όμως να επιστήσουμε την προσοχή σας στην ομάδα των γονέων ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, που θεωρούνται κατά τη γνώμη μας ομάδα υψηλού κινδύνου. Τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και λοιπές νευροαναπτυξιακές διαταραχές παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και στην επικοινωνία. Η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία των γονέων δίπλα τους είναι απαραίτητη προκειμένου να μη διαταραχθεί η ιδιαίτερα ευάλωτη ψυχική τους κατάσταση. Επιπλέον οι γονείς με παιδιά στο φάσμα αυτισμού τα συνοδεύουν καθημερινά στις θεραπείες ειδικής αγωγής στις οποίες υποβάλλονται. Ο γονιός ενός παιδιού με αυτισμό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τρίτα πρόσωπα (γιαγιάδες, παππούδες κλπ) χωρίς σημαντική επίδραση στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα του αυτιστικού παιδιού. Για τους ανωτέρω λόγους αιτούμαστε τη διενέργεια εκ μέρους σας κάθε δυνατής προσπάθειες ώστε οι γονείς των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού του συλλόγου μας, να προηγηθούν του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος Ευάγελος Λαφτσής, η Γραμματέας Ευγενία Εξακοΐδου“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood