Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης Γιάννη Μουρτίδη, η τριήμερη διανομή προϊόντων προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) από τον Δήμο Κομοτηνής που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ροδόπης.

b32af397 dsc00759Από την Τετάρτη 17 του μήνα μέχρι και σήμερα, 1.920 ωφελούμενοι παρέλαβαν 9.600 σακούλες, σε καθορισμένη ημέρα και ώρα που ειδοποιήθηκαν με μήνυμα sms στα κινητά τους τηλέφωνα.

f31ffbf6 dsc01717Στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους, τα προϊόντα διανεμήθηκαν κατ’ οίκoν. Πρόκειται για 950 δέματα που δόθηκαν σε 190 δικαιούχους.

Στους ωφελούμενους μοιράστηκαν κρέας, φέτα, κασέρι, μήλα, ακτινίδια, πατάτες, κρεμμύδια, μαρμελάδα και ζυμαρικά.

665b88d0 dsc01739“Στη διαδικασία της διανομής τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής, παρά τη μεγάλη προσέλευση την πρώτη ημέρα της διανομής, που ξεπέρασε τα 830 άτομα”, επεσήμανε ο κ. Μουρτίδης, που ακόμη σημείωσε πως “η διανομή ορίστηκε σε χρονική περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στον Δήμο Κομοτηνής είναι χαμηλό”. Όπως υπογράμμισε επίσης ο Αντιδήμαρχος, “τα προϊόντα που περισσεύουν λόγω μη προσέλευσης δικαιούχων, διατίθενται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου Κομοτηνής και της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής”.

532c274f dsc00772

Αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, στάθηκαν ακόμη μία φορά γυμνάστριες και γυμναστές των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» του Δήμου Κομοτηνής, που συνέδραμαν στην προετοιμασία των προς διάθεση προϊόντων, αλλά και στη διανομή τους. Επίσης, εννέα εθελόντριες και εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν στη διαδικασία διανομής των αγαθών.

417d17b0 dsc01728Παράλληλα, οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, φρόντισαν να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των ωφελούμενων, το διάστημα που περίμεναν να έρθει η σειρά τους.

Στο προσωπικό και στους εθελοντές, ο κ. Μουρτίδης, απηύθυνε “ένα μεγάλο ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά, και υπό τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, διεκπεραίωσαν μια απαιτητική διαδικασία χωρίς να ανακύψει κανένα πρόβλημα, με ευσυνειδησία, με σεβασμό στους συνδημότες μας δικαιούχους, με πνεύμα συνεργασίας και άψογη οργάνωση”.   

fbb2cd45 dsc00773 6b64de5f dsc01733