Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εξελέγη ομοφώνως ο καταγόμενος από τις Σάπες Ροδόπης, Διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης.

Ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, έκανε λόγο για “μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας και ιδιαίτερα για τη γενέτειρα του συμπατριώτη μας, τις Σάπες, η εκλογή του στο εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό αυτό αξίωμα”.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του, δε, με τον ίδιο, τον συνεχάρη, του εξέφρασε την υπερηφάνεια του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, και του ευχήθηκε “καλή δύναμη και ευλογία Θεού στο έργο του”.

b73f9694 eikona 1Ο νέος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σπούδασε στα τμήματα Θεολογικής και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2008 χειροτονήθηκε Διάκονος της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, και το 2017 προήχθη σε Υπογραμματέα της.

Η χειροτονία του ως Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον βαθμό του Πρεσβυτέρου, θα τελεσθεί ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.