Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της Ροδόπης

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της Ροδόπης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2

Στη Ροδόπη βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων.

Κατά κύριο λόγο το θέμα της σύσκεψης αφορούσε την τρέχουσα κατάσταση μετά τις οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στον επιχειρηματικό και αναπτυξιακό τομέα της Ροδόπης, καθώς και στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της ΡοδόπηςΟ αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κάνοντας μια επισκόπηση των ενεργειών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών από τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε διεξοδικά στις κινήσεις της για την οικονομική στήριξη και ενίσχυση των πληγεισών τοπικών επιχειρήσεων με χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Στη συνέχεια αναδείχθηκε και από τους συμμετέχοντες φορείς η αναγκαιότητα για νέα μέτρα στήριξης.

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της ΡοδόπηςΑναφορά έγινε και στον κάθετο άξονα Νυμφαίας-Μακάζα και στην αξιοποίηση του, μία υποδομή μείζονος αναπτυξιακής σημασίας για τη Ροδόπη, που τη συνδέει με τις βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται μέσω του παραεμπορίου, της εκροής των επιχειρήσεων και του επενδυτικού κεφαλαίου στις γειτνιάζουσες χώρες λόγω σημαντικής διαφοράς στον φόρο και στις τιμές προϊόντων και καυσίμων, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της ΡοδόπηςΣτη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης, του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, της Ένωσης Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών Αγροτών Ροδόπης, των Ξενοδόχων και των Τουριστικών Πρακτόρων.

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της ΡοδόπηςΠαράλληλα πραγματοποιήθηκε αυτοψία του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπεριφερειάρχη στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου οικισμούς των Δήμων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών, και υπήρξε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δημάρχους, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, και Κοινωνικών Πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου. Το αντικείμενο της συνεργασίας αφορούσε τις διαδικασίες αποζημιώσεων, τις επείγουσες αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου και της λειτουργικότητας των ποταμών και ρεμάτων της Π.Ε. Ροδόπης, προϋπολογισμού 6.910.000,00€, που προωθεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και επιπλέον τις δημοτικές υποδομές που χρήζουν παρεμβάσεων.

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής ενημερώθηκε δια ζώσης για τα προβλήματα της Ροδόπης“Η εν λόγω συνάντηση εγκαινιάζει έναν κύκλο συστηματικού διαλόγου με άκρως επίκαιρα ζητήματα, έχοντας ως στόχο την εκ νέου δυναμική έναρξη της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη λύσεων σε ειδικότερα ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης της περιοχής μας”, τόνισε ο κ. Τσαλικίδης, και πρόσθεσε: “Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέραμε μια σειρά από τις προτάσεις και τις ανησυχίες μας για το μέλλον των επιχειρήσεων που χωλαίνουν λόγω των συνθηκών που επιφέρει η πανδημία. Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητο να παρθούν δυναμικά μέτρα προστασίας για την επιβίωση και στήριξη τους. Κατά την αυτοψία στους πληγέντες οικισμούς παρουσιάσαμε πλήθος σημείων που καταγράφηκαν και μελετήθηκαν από τη διεύθυνση τεχνικών  υπηρεσιών. Εστιάσαμε στην ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων και στις αποκαταστάσεις των υποδομών που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood