[VID] Ξανθόπουλος σε Τσιάρα: “Οφείλετε να ενισχύσετε ουσιαστικά τους δικηγόρους που έχουν πληγεί από την πανδημία”

Πολύ μικρό ποσοστό δικηγόρων δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, αν και αυτό προέρχεται από ποσό που συγκεντρώθηκε αποκλειστικά με δικές τους εισφορές.
Screenshot_1099

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, να παρέμβει ώστε να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση στους δικηγόρους που πλήττονται από την πανδημία.

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ο κ. Ξανθόπουλος υπενθύμισε στον κ. Τσιάρα, ότι πρόσφατα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, καταγγέλλοντας εμπαιγμό και κοροϊδία του δικηγορικού σώματος από την κυβέρνηση. Αιτία, το πολύ μικρό ποσοστό δικηγόρων που δικαιούνται, εξαιτίας των κριτηρίων, να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, αν και αυτό προέρχεται από ποσό που συγκεντρώθηκε αποκλειστικά με δικές τους εισφορές.

«Έχετε πολύ σοβαρή ευθύνη για τη λειτουργία της δικαιοσύνης με τις βέλτιστες συνθήκες, είπε ο κ. Ξανθόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Τσιάρα. Και πρόσθεσε:  «Οφείλετε επίσης να αποκαταστήσετε το τρωθέν κύρος των δικηγόρων. Το γεγονός ότι η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, είναι αποτέλεσμα της πολύ κακής τακτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Υπάρχει ένα ποσό από τις εισφορές από το οποίο ζητούν να εισπράξουν αυτά που τους αναλογούν σε μια περίοδο οδυνηρής κρίσης για το επάγγελμα, και έρχεται ο κ. Χατζηδάκης που βάζει τόσα εμπόδια και δεν μπορούν να εισπράξουν τα δικά τους χρήματα. Και εδώ μπορείτε ως αρμόδιος της δικαιοσύνης υπουργός να παρέμβετε», σημείωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε επίσης:

-Στην ομόθυμη αντίδραση της αντιπολίτευσης στο άρθρο 23 του νομοσχεδίου που συζητείται και το οποίο θέτει όριο σελίδων στις προσφυγές και τα υπομνήματα που κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως είπε αν τίθενται αμιγώς ποσοτικά κριτήρια στην άσκηση δικαιωμάτων από τους πολίτες, τότε οδηγούμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο χωρίς τέλος.

– Στο αγωγόσημο που θεσπίστηκε και στις αναγνωριστικές αγωγές και έχει εξεγείρει το δικηγορικό σώμα καθώς το μόνο που κάνει είναι να θέτει εμπόδια πρόσβασης των μη εχόντων στη δικαιοσύνη.

– Στην διάταξη του άρθρου 32 που προβλέπει ότι τα καταστήματα κράτησης περνούν από το ΤΑΧΔΙΚ στη Γ.Γ Αντεγληματικής Πολιτικής του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

«Αυτή η επιλογή σας να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της σωφρονιστικής πολιτικής από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιουργεί συνεχώς πολλά θεσμικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα», σημείωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε επίσης ότι τα ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης ξεκίνησαν να εφαρμόζονται επί ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους οφείλει η κυβέρνηση να το αναγνωρίσει αλλά και να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή και να την διευρύνει, γιατί την έχει ανάγκη και η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood