Κομοτηνή: Κάλεσμα σε συγκέντρωση από την ΕΝΙΔΥΚ

Κομοτηνή: Κάλεσμα σε συγκέντρωση από την ΕΝΙΔΥΚ.
Screenshot_1096

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, καλεί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

“Ένας χρόνος πανδημίας.

Ένας χρόνος που για τους εργαζόμενους αυξήθηκαν τα βάσανα, ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα. Ζούμε έχοντας το φόβο του κορωνοϊού, αλλά και το φόβο της ανεργίας, της απληρωσιάς, της περικοπής όσων δικαιωμάτων μας απέμειναν. Ζούμε την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών στους χώρους δουλειάς, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα αυξηθούν τα κέρδη τους, να μην αγγίξει η κρίση την κερδοφορία τους. Όπως και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική που ενισχύει την υγεία ως εμπόρευμα, την πολιτική που οδηγεί την παράδοση της στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλο αυτό το διάστημα περίσσεψε η ατομική ευθύνη, η κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι σε όλους όσους διεκδικούν, οργανώνουν, βγαίνουν στο δρόμο. Θέλουν η μάσκα να αποτελέσει φίμωτρο. Η εργοδοτική τρομοκρατία και η εκμετάλλευση οδηγεί σε εγκλήματα, όπως η νόσηση και ο θάνατος δεκάδων συναδέλφων από χώρους δουλειάς, αφού ακόμα κι αν είσαι ασθενής από κορονοϊό πρέπει να δουλεύεις.

Από την άλλη, ακόμα και όταν υπάρχει ανάγκη να βρεθούμε στο νοσοκομείο, εκεί βλέπουμε την πραγματική εικόνα της δημόσιας υγείας: Έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έλλειψη υποδομών, έλλειψη ΜΕΘ και φαρμάκων. Η κατάσταση με τα εμβόλια έχει εμπλακεί στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του λαού για να γίνει καλά.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Χιλιάδες βρίσκονται στην ανεργία και αυξάνονται καθημερινά. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή, είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια-λάστιχο, χωρίς μέτρα προστασίας. Ακόμη και τα μέτρα που πάρθηκαν για τη στήριξη των εργαζομένων, ήταν στην ουσία μέτρα που απάλλασσαν την μεγαλοεργοδοσία από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα μέσα από τα σωματεία μας. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία ιδιωτικού-δημοσίου τομέα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους φοιτητών, τους μαθητές να αποφασίσουν και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης απαιτώντας:

  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κάλυψη όλων των κενών στον ΓΝ Κομοτηνής και στα ΚΥ Ιάσμου και Σαπών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, πριν να είναι αργά, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οργανωμένος έλεγχος σε μεγάλους χώρους εργασίας, όπως στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άμεσο και ασφαλές άνοιγμα σχολών-σχολείων.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 18:00 στην κεντρική πλατεία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood