ΣΥΡΙΖΑ: “Ένας χρόνος τηλεκπαίδευση – Από αναβολή σε αναβολή το περιβόητο voucher των 200 €”

"Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για το ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα  υψηλών ταχυτήτων στο Διαδίκτυο από το σπίτι τους, ή υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δε διαθέτουν εξοπλισμό, υπολογιστές δηλαδή, ώστε να υποστηρίζεται ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση σε περισσότερα από 1 παιδιά." 
Screenshot_1083

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Ψηφιακής διακυβέρνησης κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλοντας: “Ένας χρόνος τηλεκπαίδευση, από αναβολή σε αναβολή το περιβόητο voucher των 200 € σε φοιτητές και μαθητές για την αγορά tablets ή υπολογιστών”.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

“Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ήδη από τον Μάρτιο του 2020, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων στην ψηφιακή εκπαίδευση, ζητώντας άμεσα από την κυβέρνηση να μην περιοριστεί σε μια και μόνο πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά να συμπεριλάβει το σύνολο των αξιόπιστων ιδιωτικών παρόχων  ώστε να εξασφαλιστεί  η συνεχής και χωρίς προβλήματα κατάρρευσης, εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να θωρακίσει τη διαδικασία ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και με τη σύμφωνη γνώμη της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να  αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες του αναβαθμισμένου ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 το οποίο  παραδώσαμε  συμβασιοποιημένο και  προβλέπει μια σειρά από σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων.

Προτείναμε μαζί με τον εξοπλισμό να δοθούν δωρεάν συνδέσεις και ειδικότερα σε πολυμελείς οικογένειες ή σε δικαιούχους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ασύρματα hotspots.

Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για το ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα  υψηλών ταχυτήτων στο Διαδίκτυο από το σπίτι τους, ή  υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δε διαθέτουν εξοπλισμό, υπολογιστές δηλαδή, ώστε να υποστηρίζεται ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση σε περισσότερα από 1 παιδιά. 

Η  όλη διαδικασία  θα είχε ολοκληρωθεί ταχύτερα αν το υπουργείο Παιδείας, αξιοποιούσε  από την πρώτη στιγμή την έτοιμη βάση δεδομένων των δικαιούχων ΚΕΑ ή Κοινωνικού μερίσματος που αποδεδειγμένα είναι συμπολίτες μας με οικονομικά προβλήματα.

Παρά το γεγονός ότι μόλις το περασμένο Σάββατο υπογράφηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρηματοδότηση της εν λόγω δράσης, η πραγματικότητα είναι ότι έναν χρόνο μετά και ενώ βαίνει προς ολοκλήρωση η εκπαιδευτική χρονιά, φοιτητές και μαθητές, ακόμα περιμένουν να υλοποιηθεί η εξαγγελία χορήγησης voucher 200€ για την αγορά laptop ή tablet”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Γιατί καθυστέρησαν για 2 και πλέον μήνες, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια η Κυβέρνηση έθεσε,  την ενεργοποίηση της δράσης  για το voucher των 200€ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά laptop ή tablet; 
  2. Γιατί δεν παρέχουν στους δικαιούχους και δωρεάν συνδέσεις ή ασύρματα hotspots, ειδικά για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές;
  3. Ποιες ήταν οι ανάγκες σε laptops ή tablets σύμφωνα με τις καταστάσεις που απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και πόσοι μαθητές αναμένεται να είναι δικαιούχοι των Voucher;
  4. Σκοπεύουν να διευρύνουν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να αυξηθούν οι μαθητές δικαιούχοι των voucher;
  5. Πόσοι είναι οι μαθητές που διαμένουν σε περιοχές (πχ ορεινά χωριά) χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία;
  6. Πόσοι φοιτητές δεν έχουν καταφέρει να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και πιθανόν να μην έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις τους;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood