[VID] Ιλχάν Αχμέτ: Το Φράγμα Κομψάτου να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης ως έργο «Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας»

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Φράγματος Κομψάτου, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων €, από τα 32 δισεκατομμύρια € του Ταμείου Ανάκαμψης, απαιτεί ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, προτείνοντας τον χαρακτηρισμό του έργου ως «Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας».
07999882-1 (1)

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Κύρωση της Απόφασης (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 2020/2053 του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020 για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την κατάργηση της απόφασης 2014/335/ΕΕ, Ευρατόμ και άλλες διατάξεις».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρθηκε στις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού κοστίζει πολλαπλά στη χώρα, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της εστίασης βρίσκονται ήδη στα όρια επιβίωσής τους και μάλιστα χωρίς η πανδημία να έχει ακόμα αποκαλύψει το βάθος της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που πρόκειται να αφήσει πίσω της. «Δεν κινδυνολογούμε όταν σας προειδοποιούμε για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία, που θα βρούμε μπροστά μας όταν «ανοίξει» η οικονομία,  σας προειδοποιούμε για την πραγματικότητα που έρχεται», επεσήμανε.

Ο Βουλευτής Ροδόπης υπογράμμισε πως η αύξηση των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη για τη χώρα, καθώς υπηρετεί τη λογική της πολιτικής και οικονομικής εμβάθυνσης της Ευρώπης, θέση που σταθερά στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής. «Η Ευρώπη έχει πολύ δρόμο να διανύσει προς την περαιτέρω πολιτική και οικονομική ενοποίηση. Η Ελλάδα όμως έχει πολλούς γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους να πιέζει  με κάθε μέσο προς αυτή την κατεύθυνση και πρέπει να το κάνει συντονισμένα και με σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά. Ο Ιλχάν Αχμέτ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τον προσχηματικό διάλογο που ακολούθησε σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των πόρων των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. «Το κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση από την Κυβέρνηση είναι ένα κείμενο γενικόλογο. Δεν αναφέρει ποσοτικούς στόχους. Δεν περιέχει χρονοδιαγράμματα. Και κυρίως δεν περιγράφει τις πραγματικές κατανομές ποσών», τόνισε.

Παράλληλα, ζήτησε απαντήσεις από την Κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελληνική Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στη Ροδόπη, υπενθυμίζοντας πως για το  φράγμα του ποταμού Κομψάτου υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη και το έργο που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τους συγκεκριμένους πόρους. «Το φράγμα θα αρδεύσει 300.000 στρέμματα στον κάμπο της Ροδόπης και μαζί με τα δίκτυα διανομής το κόστος του θα ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Το φράγμα Κομψάτου ΔΕΝ θα εξαρτάται από τα νερά της Βουλγαρίας, καθώς θα πρόκειται για φράγμα με διαχείριση αποκλειστικά ελληνικών υδάτων. Προτείνω το έργο αυτό να χαρακτηριστεί ως «Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας» και μαζί με την ολοκλήρωση των δικτύων διανομής του φράγματος Ιασίου να αποτελέσουν τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η αγροτική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», τόνισε με έμφαση.

[VID] Ιλχάν Αχμέτ: Το Φράγμα Κομψάτου να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης ως έργο «Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας»Να σημειωθεί, τέλος, ότι παρών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ιλχάν Αχμέτ που έγινε με την μέθοδο webex εξαιτίας της τήρησης των μέτρων για την πανδημία, ήταν και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος άκουσε διά ζώσης για μια ακόμη φορά το μείζον αίτημα της Ροδόπης για την ένταξη του φράγματος Κομψάτου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood