ΕΚΤΑΚΤΟ: Άκρως επικίνδυνη διπλωματική πρόκληση από την Τουρκία

Ελλείψει ανακήρυξης ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου.
Screenshot_1098

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Τουρκία  επέδωσε σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση, διπλωματική ΝΟΤΑ σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και τις υποθαλάσσιες δραστηριότητες, αξιώνοντας να της ζητείται άδεια για οποιαδήποτε ενέργεια στην περιοχή, όπου θεωρεί ότι εκτείνεται η «υφαλοκρηπίδα της»!

Συγκεκριμένα η Άγκυρα αξιώνει από Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση, να της ζητήσουν την…άδεια αν θέλουν να εκτελέσουν υποθαλάσσιες εργασίες καλωδίωσης!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άκρως επικίνδυνη διπλωματική πρόκληση από την ΤουρκίαΗ προκλητική ενέργεια της Άγκυρας έρχεται μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας– Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αφορμή για την τουρκική NOTA στάθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στις 8 Μαρτίου, για τη δημιουργία δικτύου ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ των τριών χωρών.

ΝΑΤΟ: Σοβαρές διαφορές με Τουρκία σε κάποια ζητήματα

“Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε κάποια ζητήματα, από την ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία”, δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων”. “Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”, ανέφερε.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άκρως επικίνδυνη διπλωματική πρόκληση από την Τουρκία

Ελλείψει ανακήρυξης ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

Σύμφωνα με το Newsbreak.gr, που επικαλείται τη γνώμη Έλληνα διπλωμάτη, “πρόκειται για κορυφαία τουρκική πρόκληση που μπορεί να οδηγήσει σε δύο επικίνδυνες καταστάσεις. Η πρώτη είναι, η Τουρκία να χρησιμοποιήσει αυτή τη ΝΟΤΑ σε όλα τα διεθνή φόρα καθώς και στις συζητήσεις που γίνονται είτε στην πενταμερή είτε σε διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, προκειμένου να τεκμηριώσει παρανομία από την πλευρά των τριών χωρών, έχοντας ως δεδομένο πως Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ. Δηλαδή, λόγω της ελληνικής απραξίας, η Τουρκία αποκτά από το πουθενά έναν διπλωματικό όπλο. Η δεύτερη και σοβαρότερη, είναι η Τουρκία να περάσει στην επόμενη φάση και να διενεργήσει νηοψία στα πλωτά μέσα τα οποία θα συμμετέχουν στη διέλευση του υποθαλάσσιου καλωδίου από το Ισραήλ στην Κύπρο και έπειτα την Ελλάδα. Αυτό πρακτικά ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου”.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood