ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: Επί τάπητος τα προβλήματα της εκπαίδευσης στον Νομό

Ο Τομέας Παιδείας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών.
ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
Με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών – δασκάλων/νηπιαγωγών και καθηγητών – του Νομού Ροδόπης, εν όψει των έντονων προβλημάτων στο χώρο της παιδείας, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Τομεάρχες του Τμήματος Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης και Μεταξία Σουλιώτη, ο Υπεύθυνος για τη μειονοτική εκπαίδευση Γιουσούφ Οσκάν, και ο Υπεύθυνος για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Τομεάρχης για το προσφυγικό Θανάσης Καλογιαντσίδης. Από πλευράς εκπαιδευτικών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλης Βασιλειάδης, και ο Πρόεδρος Στέφανος Μακρυγιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, Δήμητρα Λιουλιάκη και Σουχά Μεχμέτ. Ως παρατηρήτρια συμμετείχε και η Συντονίστρια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Κιουγιουμτζόγλου.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου σε επίπεδο νόμου. Αναφέρθηκαν στα γενικότερα προβλήματα σχολικής στέγης, στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στις επικείμενες πολλές συνταξιοδοτήσεις και στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία όσον αφορά τη στελέχωσή τους από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όχι από μόνιμο προσωπικό. Άσκησαν επίσης κριτική για τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη θωράκιση των σχολείων σε σχέση με τις υγειονομικές συνθήκες, ότι δεν εφαρμόστηκαν μέτρα όπως η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, και η αύξηση των τμημάτων. Αναφέρθηκαν στα λάθη που έγιναν με την προμήθεια στις μάσκες αλλά και στα tablet, πράγματα που ακόμη δεν έχουν διεκπεραιωθεί.
Σημαντικό πρόβλημα επίσης που συζητήθηκε, με την αγωνία όλων, είναι το μεγάλο εκπαιδευτικό κενό που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των σχολείων και την απόσταση των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία, πράγμα που δεν αναπληρώθηκε και που εντάθηκε βλέποντας τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στη σχολική διαδικασία μέσω της τηλεκπαίδευσης, δεδομένου ότι το ένα τέταρτο των μαθητών στον Ν. Ροδόπης δεν είχαν πρόσβαση, αλλά και από αυτούς το ένα τρίτο σχεδόν δεν κατάφερε να παρακολουθήσει τελικά τα μαθήματα μέσω διαδικτύου.
Επιπρόσθετα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους νομούς Κεραμέως σχετικά με την αξιολόγηση και την οργάνωση των σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αποχής από την κακώς εννοούμενη αξιολόγηση, μια διαδικασία που δεν παρέχει στον εκπαιδευτικό καμία υποδομή για να εργαστεί, αλλά απαιτεί να αξιολογηθεί για αυτήν την εργασία, έφτασαν το 85-90% στον νομό, όπως και πανελλαδικά.
“Μόνος στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι η αποδιάρθρωση του Δημόσιου Σχολείου και η στροφή προς την ιδιωτικοποίηση της παιδείας”, τονίστηκε στη τηλεδιάσκεψη.
Από τη μεριά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη στήριξή τους στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και για μόνιμους διορισμούς. Επιπρόσθετα σημείωσαν την αντίθεσή τους στο σύνολο της νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης τόσο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στην τριτοβάθμια με τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.
Τονίστηκε επίσης η διαφωνία για την εξομοίωση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των κολεγίων με τους πτυχιούχους του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Τέλος, σημείωσαν ότι “για πρώτη φορά μία κυβέρνηση έχει απέναντί της το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου ανεξαρτήτως βαθμίδας και παράταξης”, ενώ ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς ότι “ο διάλογος αυτός παραμένει ανοιχτός, δεδομένου ότι από τη μία εμπλουτίζονται οι θέσεις του κόμματος ενόψει της Συνδιάσκεψής του, και από την άλλη συντασσόμαστε σε κοινή γραμμή με τα δίκαια αιτήματα απέναντι στις πολιτικές τις Κυβέρνησης”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood