Συναντήσεις ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με παραγωγικούς φορείς

Συναντήσεις ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με παραγωγικούς φορείς.
IMG-dd63cfdf158a8e7225cd6c979882500a-V

Ξεκινώντας μία σειρά από επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης συνάντηση της νέας Συντονίστριας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Α.Κουγιουμτζόγλου, του Αναπλ.Συντονιστή Οζ.Φερχάτ, και της Στ.Μάρκου, μέλους της γραμματείας, με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης καιτον κ.Αν.Βαφειάδη, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και την κ.Κ.Κωνσταντινίδου καθώς και το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και τον κ.Α.Γραβάνη.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για τον κόσμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο και την εστίαση, καταθέτοντας παράλληλα στοιχεία της πορείας της αγοράς για τον τελευταίο χρόνο.

“Δυστυχώς τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα από ένα παρατεταμένο lock down, φαίνονται ανεπαρκή και αποσπασματικά και δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο για την επόμενη μέρα”, τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας: “Οι ίδιοι οι επαγγελματίες γνωρίζοντας τα προβλήματα που ήδη έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, και αναγνωρίζοντας την αδυναμία αυτού του κόσμου να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις, που προς το παρόν μετατίθενται για το μέλλον, όταν ο «χρόνος προστασίας» θα λήξει και θα εκκινήσει η αγορά σε ρυθμούς κανονικότητας, τόνισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει πραγματική στήριξη και διευκόλυνση με ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα. Γνωρίζουμε όλοι πως τόσο το λιανεμπόριο όσο και η εστίαση αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης, καθώς το 1/3 των επιχειρήσεων κινδυνεύει με λουκέτο και οικονομικό στραγγαλισμό. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόσει κάποιους κανόνες όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα ώστε να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα, να μην επιδεινωθεί η ύφεση και να μην υπονομεύεται εν τέλει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, η ίδια η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας”.

Ακόμη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισαν “την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη για απομείωση αυτού που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και αποπληρωμή του σε πολλές δόσεις”, και πρόσθεσαν ότι “είναι αναγκαίο να επέμβει η Κυβέρνηση ώστε η πρωτοφανής πρόσβαση σε ρευστότητα άνω των 55 δισ. που έχουν οι τράπεζες να φτάσει στην πραγματική οικονομία, παράλληλα με αυτήν της ολοκληρωμένης αξιοποίησης του Ταμείου Ανάπτυξης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood