Πορεία με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποίησαν σήμερα στην Ξάνθη φοιτητές και εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων, και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων  Ξάνθης, “ενάντια στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ” και με βασικό αίτημα “να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία από το χώρο του πανεπιστημίου”.

Πριν την έναρξη της πορείας χαιρέτησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Γιώτα Ρόιδου, δηλώνοντας πως “οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα στο πλάι των φοιτητών για τα δίκαια αιτήματά τους”. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι “το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση με τον νόμο-έκτρωμα, την ίδια ώρα που κρατάει εδώ κι ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, δεν θα περάσει”.

Εξάλλου, χθες, ολοκληρώθηκε και ο αποκλεισμός των ΠΡΟΚΑΤ της Ξάνθης από τον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης και τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άλλη μια μαζική πορεία με βασικό αίτημα την επαναλειτουργία των σχολών.

“Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διαδήλωσαν σήμερα που συμπληρώνεται ένας χρόνος που είναι κλειστές οι σχολές και δεν πραγματοποιούνται εργαστήρια βάζοντας μπροστά τις δικιές τους ανάγκες, που είναι να γίνουν ξανά φοιτητές, κόντρα στον νόμο που έφερε η κυβέρνηση που μέσα σε όλα προβλέπει διαγραφές φοιτητών και όρια φοίτησης αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία”, διεμηνύθηκε από την κινητοποίηση.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί οι φοιτητές μοίρασαν την ανακοίνωση των συλλόγων τους στους εργαζόμενους του πανεπιστήμιου και στους περαστικούς, ενώ φώναξαν συνθήματα: «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία και διαγραφές», «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».