Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου), η ομάδα της Entoama δημιούργησε ηλεκτρονικό αίτημα με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την κατάργηση του ΦΠΑ στα εμμηνορροϊκά προϊόντα.

Το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από 12.000 πολίτες.

“Ο φόρος προστιθέμενης αξίας της τάξης του 24% που έχει καθοριστεί στην Ελλάδα για τα εν λόγω προϊόντα, αποτελεί φόρο πολυτελείας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη πραγματική ζήτηση και την αντικειμενική αξία του προϊόντος ως είδος πρώτης ανάγκης”, τονίζει η Entoama.

To συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί την πρώτη συλλογική ενέργεια της Entoama και “είναι μέρος της προσπάθειας για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών”, όπως υπογραμμίζει, ενώ ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα σε “όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην ανύψωση των γυναικείων φωνών υπογράφοντας το ηλεκτρονικό αίτημα, βοηθώντας μας να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ισότητα των φύλων και μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις γυναίκες”.

Βρείτε το αίτημα, εδώ: https://www.change.org/TaxFreePeriods_Greece

b17e61f6 petition pictureΗ Entoama είναι μια νεοσύστατη εταιρεία/online marketplace, που:

  • ιδρύθηκε και λειτουργεί αποκλειστικά από γυναίκες, με απώτερο στόχο την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη κοριτσιών και γυναικών, μέσω εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, υποτροφιών, κ.ά.
  • προωθεί αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας.

E-mail:

  • hello@entoama.com

Social media:

c44dd092 spiral logo