Με τους τρεις βουλευτές Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, συναντήθηκαν οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής.

Αντικείμενο των επαφών ήταν η εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάθεση σχεδίου νόμου με τίτλο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς” που παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό.

Οι διοικήσεις των συλλόγων ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις θέσεις και τις απόψεις τους για το επερχόμενο νομοσχέδιο, το οποίο πάντως δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα.

Συγκεκριμένα:

  • εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια της μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας που συμβιώνει με σκύλους, ήτοι του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου, ως άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς”.
  • κατέθεσαν τη διαφωνία τους στην υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων την οποία χαρακτήρισαν “απολύτως επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της”.
  • κατέθεσαν τη διαφωνία τους για την απαγόρευση της μεταφοράς σκύλου σε ειδικά κουτιά εκτός οχήματος, “πράγμα που δεν απαγορεύεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ούτε από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας” όπως σημείωσαν.
  • τέλος, δεσμεύτηκαν προς τους Βουλευτές ότι μόλις κατατεθεί το επίσημο κείμενο του σχεδίου νόμου θα τους καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους και ζήτησαν την στήριξή τους με τη μεταφορά των θέσεων του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου στα κόμματα τους και τη στήριξή τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία όταν το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Βουλή.

Οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής ευχαριστούν τους τρεις Βουλευτές του Ν. Ροδόπης “για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνάντηση μαζί τους” και προσβλέπουν “στην έμπρακτη στήριξή τους μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου”.

6785cb0e stylianidis 1 deee334c charitoy 2 f8e457be ilchan 1