Διαφωνίες για το νομοσχέδιο ευζωίας των ζώων συντροφιάς από Κυνηγετικό και Κυνοφιλικό Σύλλογο Κομοτηνής

Οι διοικήσεις τους συναντήθηκαν με τους τρεις βουλευτές Ροδόπης.
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με τους τρεις βουλευτές Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, συναντήθηκαν οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής.

Αντικείμενο των επαφών ήταν η εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάθεση σχεδίου νόμου με τίτλο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς” που παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό.

Οι διοικήσεις των συλλόγων ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις θέσεις και τις απόψεις τους για το επερχόμενο νομοσχέδιο, το οποίο πάντως δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα.

Συγκεκριμένα:

  • εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια της μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας που συμβιώνει με σκύλους, ήτοι του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου, ως άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς”.
  • κατέθεσαν τη διαφωνία τους στην υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων την οποία χαρακτήρισαν “απολύτως επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της”.
  • κατέθεσαν τη διαφωνία τους για την απαγόρευση της μεταφοράς σκύλου σε ειδικά κουτιά εκτός οχήματος, “πράγμα που δεν απαγορεύεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ούτε από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας” όπως σημείωσαν.
  • τέλος, δεσμεύτηκαν προς τους Βουλευτές ότι μόλις κατατεθεί το επίσημο κείμενο του σχεδίου νόμου θα τους καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους και ζήτησαν την στήριξή τους με τη μεταφορά των θέσεων του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου στα κόμματα τους και τη στήριξή τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία όταν το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Βουλή.

Οι διοικήσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής και του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής ευχαριστούν τους τρεις Βουλευτές του Ν. Ροδόπης “για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνάντηση μαζί τους” και προσβλέπουν “στην έμπρακτη στήριξή τους μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου”.

Διαφωνίες για το νομοσχέδιο ευζωίας των ζώων συντροφιάς από Κυνηγετικό και Κυνοφιλικό Σύλλογο Κομοτηνής Διαφωνίες για το νομοσχέδιο ευζωίας των ζώων συντροφιάς από Κυνηγετικό και Κυνοφιλικό Σύλλογο Κομοτηνής Διαφωνίες για το νομοσχέδιο ευζωίας των ζώων συντροφιάς από Κυνηγετικό και Κυνοφιλικό Σύλλογο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood