Φοιτητική πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή

Με αίτημα "να ανοίξουν τώρα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας".
εικόνα_Viber_2021-03-11_13-16-24

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε εχθές, μέρα πανελλαδικής δράσης με αίτημα την επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών που παραμένουν κλειστές πάνω από έναν χρόνο.

Στο πλευρό των φοιτητών συντάχθηκαν και σωματεία φωνάζοντας “όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία που θέλει να περάσει η κυβέρνηση”.

Συμμετείχαν με αποφάσεις τους, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, ο ΣΟΦΕΚ, ο ΕΝΙΔΥΚ, το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ και  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ζητώντας “να ανοίξουν τώρα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας” και διαμηνύοντας πως “ο νόμος-έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά”.

Έγιναν ομιλίες και ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα όπως «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές», «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουνε το άσυλο στις πολυεθνικές», «Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Φοιτητική πορεία πραγματοποιήθηκε και στην ΚομοτηνήΗ ομιλία της εκπροσώπου του Φ.Σ. Κοινωνικής Διοίκησης:

“Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο μήνα χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στον απαράδεκτο νόμο για την παιδεία που ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ…

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη ενάντια στο νέο όργιο καταστολής του οποίου γίναμε μάρτυρες την Κυριακή. Η κινητοποίηση τελικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και δεν αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση και άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί!

Καταδικάζουμε και απ’ αυτό το βήμα την περικύκλωση του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις τη Δευτέρα το βράδυ, οι οποίες αποχώρησαν κάτω από την αντίδραση φοιτητών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και πολλών καθηγητών του Πανεπιστημίου. Αναρωτιόμαστε.. Αν είχε υλοποιηθεί η πρόταση του Συριζα και του ΜΕΡΑ25, δηλαδή το σώμα καταστολής στα πανεπιστήμια  να δίνει λογαριασμό στον πρύτανη αντί για την ΕΛΑΣ δε θα βλέπαμε αυτές τις εικόνες; Άλλωστε στο ΑΠΘ τελικά ο πρύτανης δεν κάλεσε τα ΜΑΤ να μπουκάρουν;;

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε το ξύλο και τα χημικά που έφαγαν και επί ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς… Δεν ξεχνάμε ποιος πρωτοαγόρασε τις ΑΥΡΕΣ που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταστολή διαδηλώσεων!

Όλοι αυτοί θέλουν τη νεολαία και τους εργάτες να το βουλώνουν και να σκύβουν το κεφάλι στις ορέξεις των αφεντικών!

Φοιτητική πορεία πραγματοποιήθηκε και στην ΚομοτηνήΤους το λέμε καθαρά! Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια επιβολής φόβου δεν θα περάσει! Οι φοιτητές μέσα απ’ τους φοιτητικούς μας συλλόγους, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα θα βγούμε νικητές!

Τους το λέμε δυνατά, θέλουμε να ξαναμπούμε στις σχολές μας! Να γίνουμε φοιτητές ξανά! Δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές!

Εδώ και ένα χρόνο χάνουμε από τη μόρφωση μας, υποβαθμίζεται το πτυχίο μας. Ο χρόνος σπουδών μας παρατείνεται από την ίδια την κυβέρνηση που μας αποκαλεί «αιώνιους» και απειλεί να μας διαγράψει!Οι πρωτοετείς συνάδελφοί μας δεν έχουν μπει ούτε για μια φορά σε αμφιθέατρο!

Η κυβέρνηση αντί να μειώνει την χρηματοδότηση για την παιδεία, να δίνει 30εκ ευρώ για δυνάμεις καταστολής, να δώσει χρηματοδότηση στα ιδρύματα για να ανοίξουν με ασφάλεια!

Να δώσει τα χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες Κομοτηνής που τα δωμάτια δεν αρκούν ούτε για το 10% των φοιτητών που σπουδάζουμε εδώ! Που πολύ συχνά οι φοιτητές δεν έχουν ζεστό νερό και θέρμανση! Που δεν υπάρχει καν πόσιμο νερό!

Η ένταση της καταστολής που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας ως αφορμή και άλλοθι την δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον προπηλακισμό του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ που λειτούργησε σαν το κερασάκι στην τούρτα για να έρθουν τα νέα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια, καμία σχέση δεν έχει με την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων των πανεπιστημίων.

Το λέμε καθαρά και ξάστερα! Τέτοιες ομάδες που οδηγούνται ακόμα και σε πράξεις ατομικής τρομοκρατίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους φοιτητές και τα συλλογικά τους όργανα, ούτε και είχαν ποτέ! Οι ενέργειες τους αξιοποιούνται τελικά για την συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών, και πρέπει το φοιτητικό κίνημα να τις καταδικάζει, όπως και το πράττει.

Φοιτητική πορεία πραγματοποιήθηκε και στην ΚομοτηνήΣε κάθε περίπτωση οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πρέπει να διαφυλάσσουν με το περιεχόμενο αλλά και με τη μορφή του αγώνα που θα επιλέγουν σε κάθε φάση, ο αγώνας να έχει διάρκεια, να στοχεύσει τον πραγματικό αντίπαλο, να μην εκφυλίζεται, να μην δίνει τελικά πάτημα σε αυτούς που θέλουν να τον καταστείλουν. Ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί! Γιατί το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην Αστυνομία και το Υπουργείο! Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή όμως χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, μαζί με εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις σε συνθήκες πανδημίας, απαγορεύσεων και καταστολής απέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν! Σύγκλητοι και Συνελεύσεις Τμημάτων να ακούσουν τη φωνή των φοιτητών όλης της χώρας και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νόμου της κυβέρνησης! Η σύγκλητος του ΔΠΘ να δεσμευτεί χωρίς «ναι μεν αλλά», ότι δεν πρόκειται να δεχτεί να μπει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο! Η αστυνόμευση, οι πειθαρχικές ποινές, οι διαγραφές, όλα τα νέα μέτρα που υπονομεύουν τις σπουδές μας να μείνουν στα χαρτιά!

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood