e-Αιμοδότες: “Κατεβάστε” σήμερα στο κινητό σας τη βραβευμένη εφαρμογή του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Ενημερωθείτε άμεσα για τις έκτακτες ανάγκες αίματος και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας.
playstore banner

Οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, δημιούργησαν το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες, το οποίο κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next του ιδρύματος Vodafone.

e-Αιμοδότες: "Κατεβάστε" σήμερα στο κινητό σας τη βραβευμένη εφαρμογή του 3ου ΓΕΛ ΚομοτηνήςΣτόχος του e-Αιμοδότες είναι να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες της πόλη μας να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών.

Η βασική καινοτομία του e-Αιμοδότες είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας.

Επίσης, το e-Αιμοδότες διευκολύνει την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

e-Αιμοδότες: "Κατεβάστε" σήμερα στο κινητό σας τη βραβευμένη εφαρμογή του 3ου ΓΕΛ ΚομοτηνήςΣυγκεκριμένα, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες αποσκοπεί:

  • στην ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, αιμοπεταλιοαφαίρεσης και δωρεάς μυελού των οστών.
  • στην πληροφόρηση των δημοτών της πόλη μας για θέματα που αφορούν εθελοντικές δράσεις υγείας με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους.
  • στη συνειδητοποίηση της σημασίας εγγραφής στο μητρώο δοτών μυελού των οστών, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών.
  • στην κάλυψη των τρεχουσών αναγκών αιμοδοσίας, η οποία θα οδηγήσει και στην καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων αίματος από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Το e-Αιμοδότες αποτελείται από τρία μέρη:

1. το πληροφοριακό σύστημα για τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο θα καταγράφει τις τρέχουσες ανάγκες σε αίμα και τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες.
2. τη διαδικτυακή εφαρμογή https://e-aimodotes.sch.gr/civilian/ για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών.
3. την android εφαρμογή για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών μέσω φορητών συσκευών (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την “κατεβάσετε” δωρεάν από το Play Store: https://bit.ly/e-aimodotes).

e-Αιμοδότες: "Κατεβάστε" σήμερα στο κινητό σας τη βραβευμένη εφαρμογή του 3ου ΓΕΛ ΚομοτηνήςΗ Ομάδα Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής ευχαριστεί το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για τη συνεργασία του στην καταχώρηση στοιχείων τόσο για τις Προγραμματισμένες Αιμοδοσίες, όσο και για τις Έκτακτες Ανάγκες αίματος, καθώς και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την φιλοξενία του εν λόγω έργου.

 

Συντελεστές:

  • Προγραμματισμός Πληροφοριακού Συστήματος & Web Εφαρμογής: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς.
  • Προγραμματισμός Android Εφαρμογής: Λέανδρος Κουρτίδης.
  • Γραφικά-Ήχος-Βίντεο: Βασίλειος Ευτυχιάκος.
  • Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή (ΠΕ86), Χουρμούζης Μαργαρίτης (ΠΕ03), Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04).

e-Αιμοδότες: "Κατεβάστε" σήμερα στο κινητό σας τη βραβευμένη εφαρμογή του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Στο συγχαρητήριο μήνυμά της η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου, αναφέρει:
“Θερμά συγχαίρουμε την ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής e-Αιμοδότες για την πανελλήνια 1η νίκη με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό Generation Next του οργανισμού Vodafon.
Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όχι μόνο για την εθελοντική τους συμμετοχή, για την απόφασή τους να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό αποδεικνύοντας το πνεύμα καινοτομίας, αλλά και γιατί επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα θέμα που ακουμπά κοινωνικές ευαισθησίες και έρχεται να συνεισφέρει στο κοινωνικό πλαίσιο με δυνατότητες επέκτασης σε όλη την επικράτεια.
Ευχόμαστε να πνέει πάντα ένας τέτοιος άνεμος δημιουργίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ευχόμαστε η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία να αξιοποιεί θεσμούς προς ευόδωση της κοινωνικής ευημερίας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood