Πανελλήνια πρωτιά για το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής με την Android εφαρμογή “e-Αιμοδότες”

Πρόκειται για μια εφαρμογή που θα παρέχει άμεση ενημέρωση για έκτακτες ανάγκες αίματος, ενώ παράλληλα θα ενημερώνει και θα ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις.
Screenshot_1070

Την 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next του οργανισμού Vodafon, κατέκτησε η ομάδα LAB Web του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, δημιουργώντας το πληροφοριακό σύστημα “e-Αιμοδότες”.

Πρόκειται για μια εφαρμογή android που θα παρέχει άμεση ενημέρωση για έκτακτες ανάγκες αίματος, ενώ παράλληλα θα ενημερώνει και θα ενθαρρύνει τους δημότες της πόλης μας να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις.

Πανελλήνια πρωτιά για το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής με την Android εφαρμογή "e-Αιμοδότες" Η παρουσίαση του έργου από τους μαθητές:

  • Περιγραφή προβλήματος

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι στη χώρα μας σημειώνονται ετησίως πολύ περισσότερα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και επιπρόσθετα ο αριθμός των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία είναι μεγάλος. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει, ότι ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος, μόνο ένα μικρό ποσοστό – περίπου 1,5% – είναι τακτικοί αιμοδότες. Έτσι, τα αποθέματα αίματος στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας δεν ανανεώνονται διαρκώς με τη συστηματική αιμοδοσία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επάρκεια, και η ανάγκη εξεύρεσης αίματος να παραμένει σημαντικό ζήτημα της κοινωνίας μας. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα Πληροφοριακό Σύστημα και μια εφαρμογή android που σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, θα συνδράμουν τόσο στην εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος, όσο και στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας.

  • Περιγραφή προτεινόμενης λύσης

Η ιδέα μας είναι η δημιουργία ενός Πληροφοριακού Συστήματος και της αντίστοιχης android εφαρμογής που θα ενημερώνουν και θα ενθαρρύνουν τους δημότες της πόλη μας να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών. Επίσης, η καινοτομία μας είναι, η δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των χρηστών για έκτακτες ανάγκες προσφοράς αίματος από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Έτσι η εφαρμογή μας διευκολύνει ώστε οι αιμοληψίες να γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη καθώς και όταν η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Πανελλήνια πρωτιά για το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής με την Android εφαρμογή "e-Αιμοδότες"

  • Το Ολοκληρωμένο αυτό Πληροφοριακό Σύστημα, το ονομάσαμε «e-Αιμοδότες» και αποτελείται από τρία μέρη:
  1. τη διαδικτυακή εφαρμογή (εφεξής Πληροφοριακό Σύστημα): https://e-aimodotes.sch.gr/civilian/ για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών.
  2. το Πληροφοριακό Σύστημα: https://e-aimodotes.sch.gr/hospital/ για τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος αιμοδοσίας που θα καταγράφει τις τρέχουσες ανάγκες σε αίμα και τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες.
  3. την android εφαρμογή (application) για φορητές συσκευές για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών, η οποία θα είναι διαθέσιμη μελλοντικά στο PlayStore.
Στο συγχαρητήριο μήνυμά της η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου, αναφέρει:
“Θερμά συγχαίρουμε την ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής e-Αιμοδότες για την πανελλήνια 1η νίκη με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό Generation Next του οργανισμού Vodafon.
Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όχι μόνο για την εθελοντική τους συμμετοχή, για την απόφασή τους να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό αποδεικνύοντας το πνεύμα καινοτομίας, αλλά και γιατί επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα θέμα που ακουμπά κοινωνικές ευαισθησίες και έρχεται να συνεισφέρει στο κοινωνικό πλαίσιο με δυνατότητες επέκτασης σε όλη την επικράτεια.
Ευχόμαστε να πνέει πάντα ένας τέτοιος άνεμος δημιουργίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ευχόμαστε η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία να αξιοποιεί θεσμούς προς ευόδωση της κοινωνικής ευημερίας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood