Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας και την υπεύθυνη Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου, και με ομιλήτριες τις:

  • Άννα Καραμανλή, βουλευτή ΝΔ, Πρόεδρο Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής,
  • Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος,
  • Μαίη Ζαννή, Πρόεδρο και Συνιδρύτρια WomenAct.

Γυναίκες της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΓυναίκαςΤην εκδήλωση χαιρέτησε η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική και Οικογενειακή Πολιτική και Ισότητα των Φύλων, και ο Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ.

Όπως αναφέρθηκε, “ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών ενισχύεται και ενδυναμώνεται με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις σε πολλούς τομείς, όπως η εργασία, η υγεία, η κοινωνία, η οικογένεια. Δυστυχώς η πανδημία επηρέασε αρνητικά και επιβάρυνε τη θέση των γυναικών στον εργασιακό τομέα, αλλά και στον οικογενειακό καθώς αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης”.

Επισημάνθηκαν “σημαντικές καινοτομίες της κυβέρνησης για την προάσπιση της ισότητας των φύλων επί της ουσίας και με ψήφιση νόμων, όπως η χορήγηση αδειών πατρότητας, εξισούμενη με αυτήν της μητρότητας, ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη η μητρότητα στην πρόσληψη των γυναικών, όπως επίσης  και η κύρωση της σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας”.

Ακόμη οι ομιλήτριες υπογράμμισαν ότι “πρέπει να μαθαίνουμε από την οικογένεια και το σχολείο ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ίσοι και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ανατροφή των παιδιών”.

Γυναίκες της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΓυναίκαςΕν κατακλείδι, τονίστηκε οτι “η Νέα Δημοκρατία απέδειξε έμπρακτα το σεβασμό στις γυναίκες με την ανάδειξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πρώτης Ελληνίδας στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα”.

Από τη ΔΕΕΠ Ροδόπης συμμετείχαν στην εκδήλωση η αντιπρόεδρος Δήμητρα Τσιμπιρίδου και η Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Ελένη Χατζή.