[VID] ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου Έβρου θα θεωρούνται…εκτός εδάφους Ε.Ε. ( ; )

Λιμενικό Σώμα και Αστυνομία εκφράζουν την άποψη ότι οι σχετικές διατάξεις του υπό διαβούλευση νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης & Ασύλου επιφέρουν εν τοις πράγμασι ακύρωση της προστασίας των συνόρων!
Webp.net-resizeimage-38

Απίθανα πράγματα προβλέπει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που ετοιμάζεται να αποδεχθεί η Ελλάδα και να το υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων (όπως ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Φυλακίου), τα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Δηλαδή ο χώρος του ΚΥΤ και του διπλανού ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. του οποίου την χωρητικότητα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει, δεν θα θεωρούνται έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και άρα και της Ελλάδος που ανήκει σε αυτήν; Είναι δυνατόν;

Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο κυβερνητικός βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης στη “Συζήτηση σχετικά με το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο”, παρουσία μάλιστα του Έλληνα Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, τονίζοντας:

“Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων, στα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την άποψη ότι οι σχετικές διατάξεις επιφέρουν εν τοις πράγμασι ακύρωση της προστασίας των συνόρων. Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης αποδυναμώνει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των συνόρων και αγγίζει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα κατά την άποψή μου δεν πρέπει να το αποδεχτεί”.

πηγή: evros-news.gr / επιμέλεια: inkomotini.news

Μαργαρίτης Σχοινάς: “Χρονικό σημείο – ορόσημο, οι γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο”

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι “στόχος του νέου συμφώνου είναι να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, βασισμένη σε μια συνολική και συνεκτική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος”, επισημαίνοντας τους τρεις πυλώνες της: “την εξωτερική διάσταση, την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και τη θέσπιση ισχυρών και δίκαιων εσωτερικών κανόνων αλληλεγγύης, με έναν βαθμό ευελιξίας, ο οποίος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μην εγκλωβιστεί η Ε.Ε. στα πολιτικά αδιέξοδα τα οποία καταδίκασαν σε αποτυχία προηγούμενες προσπάθειες λύσης στο ευαίσθητο αυτό θέμα”. Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία των συζητήσεων στο Συμβούλιο, οι οποίες “καταδεικνύουν ότι μια πορεία σύγκλισης απόψεων μεταξύ των κρατών-μελών είναι ορατή, αλλά όχι ακόμη δεδομένη, και σημείωσε ως κρίσιμο χρονικό σημείο για την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο, και τη γαλλική προεδρική εκλογή τον Μάιο του 2022, όπου θα δοθούν σκληρές μάχες με τους ευρωφοβικούς λαϊκιστές που θέλουν να πείσουν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης. Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι “αυτήν την στιγμή ο βασικότερος πόλος έλξης μεταναστών προς την Ευρώπη είναι  αυτή ακριβώς η έλλειψη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου”.

Νότης Μηταράκης: “Στόχος της Ελλάδας μια αποτελεσματική, βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία”

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι “η χώρα μας με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέκτησε τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο από το 2015 μέχρι και το 2019”, και επεσήμανε ότι “μέσα στους 12 μήνες του 2020 σημειώθηκε δραστική μείωση αφίξεων κατά 80%, αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου κατά 65%, αύξηση κατά 64% της έκδοσης αποφάσεων ασύλου στις 106.000, και μείωση των διαμενόντων σε όλη τη χώρα από 94.000 σε 64.000”. Αναφορικά με το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ο υπουργός δήλωσε ότι “στόχευση της Ελλάδας είναι να επιτευχθεί μια αποτελεσματική, βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία”, τονίζοντας ότι “η εν λόγω πρόταση προβλέπει υποχρεώσεις αυστηρές και λεπτομερείς για τα κράτη-μέλη στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., σε αντίθεση με τις διατάξεις αναφορικά με την αλληλεγγύη που έχουν λιγότερο δεσμευτικό χαρακτήρα”. Όσον αφορά στην Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, ο κ. Μηταράκης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση “να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή εφαρμογή της, μέσα από ένα χρηματοδοτικό μηχανισμό ο οποίος θα πρέπει να συνοδεύεται από μηχανισμό παρακολούθησης που θα καταγράφει σε μηνιαία βάση τις νέες αφίξεις από Τουρκία και τις επιστροφές στην Τουρκία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood