Με την πρόεδρο Γεωργία Ευαγγελοπούλου, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Καθαριστριών Ροδόπης, Κατερίνα Καμπάνταη και Λίτσα Κυριαλάνη, συναντήθηκαν οι Συντονίστριες των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κομοτηνής, Κυριακή Κιόρογλου, Αγγελική Πανέρη και Χριστίνα Γαβρίδου, στο πλαίσιο της Παγκίσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

“Η 8η Μάρτη για εμάς, τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δεν είναι μια ακόμη επέτειος που αξίζει να ξοδευτεί σε μεγαλοστομίες, ευχές και συνθήματα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε ένα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην ημέρα αυτή μέσα από τη φωνή και τις εμπειρίες των ίδιων των γυναικών”, δήλωσαν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναφερόμενες στις καθαρίστριες, υπογράμμισαν:
“Γυναίκες σκληρά εργαζόμενες σε έναν κλάδο που δεν είχε τη μέριμνα και την προστασία της πολιτείας ώστε να διασφαλιστεί με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Που στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου γνώρισαν την εκμετάλλευση από τους εργολάβους, τους εκβιασμούς, αλλά και την εκμετάλλευση από την ίδια την πολιτεία, που παρ’ όλο που έγιναν αρκετά βήματα, δεν αναγνωρίζει έμπρακτα μέχρι και σήμερα τη συνεισφορά τους”.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, επεσήμαναν: “Πλούσιος και μακρύς ο διάλογος. Και αυτό που αναδείχτηκε μέσα από αυτόν είναι η ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις καθαριστριών ώστε να μην επιβαρύνονται υπερβολικά, η μετατροπή των συμβάσεών τους, όλων ανεξαιρέτως, σε αορίστου χρόνου ώστε να αισθάνονται εργασιακή ασφάλεια, για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία τους, ιδιαίτερα σήμερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας“.
Συμβολική αλλά και ουσιαστική συνάντηση Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής με καθαρίστριεςΟι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τις συνομιλήτριές τους, και μέσω αυτών, όλες τις γυναίκες: “Εμείς τις ευχαριστούμε για αυτή την πολύ ουσιαστική εμπειρία. Τις συγχαίρουμε για τη δύναμη που επιδεικνύουν καθημερινά ως εργαζόμενες, ως μητέρες, ως σύζυγοι, ως νοικοκυρές, ως, ως… Στο πρόσωπό τους συγχαίρουμε όλες τις γυναίκες γιατί μόνο αυτές καταφέρνουν να κρατούν επάξια τόσες πολλές ταυτότητες. Μέσα από αυτές θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες. Ένα μήνυμα αγώνα, ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Χρόνια πολλά!”.