Τσώνης σε Θεοχάρη: “Να λειτουργήσει φέτος οπωσδήποτε ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας για είσοδο τουριστών”

"Yπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να λειτουργήσει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας, φυσικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων".
2562

Να λειτουργήσει οπωσδήποτε φέτος ο μεθοριακός σταθμός Νυμφίας στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης, για την είσοδο τουριστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζήτησε επιτακτικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Θανάσης Τσώνης από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Μάλιστα θέλησε να ευχαριστήσει φορείς και θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού και όχι μόνο από την περιοχή που συντάχθηκαν και συστρατεύθηκαν μαζί του στην απαίτηση “να μη συμβεί ό,τι και πέρυσι, που η μοναδική δίοδος ήταν ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα Σερρών”.

Τσώνης σε Θεοχάρη: "Να λειτουργήσει φέτος οπωσδήποτε ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας για είσοδο τουριστών"

Ο κ. Τσώνης επεσήμανε χαρακτηριστικά:

“Το άνοιγμα για την είσοδο τουριστών του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας (Μακάζα) στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποτελεί πάγιο αίτημα από την έναρξη της περσινής τουριστικής σεζόν. Μέσα στις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, το καλοκαίρι του 2020 αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο σταθμός του Προμαχώνα. Φέτος όμως είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε ως επιπλέον όπλο μας το εμβόλιο. Εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να λειτουργήσει και ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας, φυσικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για να γίνει η φωνή μας πιο δυνατή και να συστρατευθούμε προκειμένου να αναδείξουμε το αίτημά μας – το οποίο ήδη έκανα γνωστό και υπενθύμισα εκ νέου στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη – ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα επιστρέψουν τη διέλευση των τουριστών στην περιοχή μας με ασφάλεια. Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπενθυμίζω ότι ο οδικός τουρισμός είναι βασικός τροφοδότης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά με τις παρούσες συνθήκες, λόγω της covid 19. Περίπου 1,5 εκατομμύριο Ρουμάνοι (σε ποσοστό 70% οδικώς) και άλλοι τόσοι Βούλγαροι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ. Όσοι ήρθαν οδικώς είχαν ως κύριο σταθμό διέλευσής τους τη Νυμφαία”.
πηγή: evros-news.gr
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood