Παραχώρησαν τα δωμάτιά τους στους σεισμοπαθείς, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

Μια ακόμη ενέργεια απόδειξης του αλτρουισμού τους - Μια κίνηση πηγαία, που τους ανταμείβει με την ηθική ικανοποίηση η οποία και σχηματίζει στα πρόσωπά τους το χαμόγελο της χαράς της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.
157849873_10158451971932639_5707636868493152440_o
Σε μια ακόμη ενέργεια απόδειξης του αλτρουισμού τους, και της τήρησης του όρκου τους να είναι πιστοί στις επτά θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού*, προέβησαν οι εθελοντές διασώστες του Τμήματος Κομοτηνής του Οργανισμού.
Συνδράμοντας τις επιχειρήσεις της Πολιτείας και των τοπικών Φορέων στη σεισμόπληκτη Ελασσόνα, παραχώρησαν τα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να διανυκτερεύσουν σε πληγέντες που αδυνατούν να διαμείνουν στις οικίες τους, και οι ίδιοι επέλεξαν τη στρωματσάδα.
Μια κίνηση πηγαία, που τους ανταμείβει με την ηθική ικανοποίηση η οποία και σχηματίζει στα πρόσωπά τους το χαμόγελο της χαράς της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Παραχώρησαν τα δωμάτιά τους στους σεισμοπαθείς, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής
Την αποστολή απαρτίζουν οι: Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, Ιωάννα Ρόιδου, Κωνσταντίνα Γκατζαλίδη, Ρεφιέ Μπεκήρ, Στέλιος Φυντάνης, Αναστασία Αλεξάνδρου, Μαγδαληνή Μαραγκού, Χριστίνα Σταυρακίδου, Έλενα Ευθυμίου.
Για μια ακόμη φορά, μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους και όλες!
Παραχώρησαν τα δωμάτιά τους στους σεισμοπαθείς, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής
*Οι επτά θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού

ΑνθρωπισμόςΤο Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που δημιουργήθηκε από την επιθυμία παροχής βοηθείας χωρίς διάκριση στους τραυματίες του πεδίου της μάχης, προσπαθεί, υπό τη διεθνή και εθνική του ιδιότητα να προλάβει και να ανακουφίσει τον πόνο οπουδήποτε πιθανόν βρεθεί. Σκοπός του είναι να προστατεύει τη ζωή και την υγεία και να εξασφαλίζει τον σεβασμό προς τον άνθρωπο. Προάγει την αμοιβαία κατανόηση, φιλία, συνεργασία και διαρκή ειρήνη μεταξύ των λαών.

Αμεροληψία
Δεν κάνει διάκριση ως προς εθνικότητα, φυλή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, τάξη ή πολιτικές απόψεις. Προσπαθεί να ανακουφίζει τις ταλαιπωρίες των ατόμων, ωθούμενο μόνο από τις ανάγκες τους και να δίνει προτεραιότητα στις πλέον επείγουσες περιπτώσεις δυστυχίας.

Ουδετερότητα
Για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη όλων των μερών, το Κίνημα δεν δύναται να μεροληπτεί στις εχθροπραξίες ή να εμπλέκεται οποτεδήποτε σε αντιθέσεις πολιτικής, φυλετικής, θρησκευτικής ή ιδεολογικής φύσεως.

Ανεξαρτησία
Το Κίνημα είναι ανεξάρτητο. Οι Εθνικοί Σύλλογοι, ενώ είναι βοηθητικοί στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες των κυβερνήσεών τους και υπόκεινται στους νόμους των χωρών τους, πρέπει πάντοτε να διατηρούν την αυτονομία τους έτσι ώστε να μπορούν να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με τις  Αρχές του Κινήματος.

Εθελοντισμός
Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι ένα εθελοντικό κίνημα βοηθείας κατ’ ουδένα τρόπο εμπνευσμένο από την επιθυμία για κέρδος.

Ενότητα
Μόνο ένας Σύλλογος Ερυθρού Σταυρού ή Ερυθράς Ημισελήνου δύναται να υπάρχει σε μία χώρα. Πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους και να εκτελεί το ανθρωπιστικό του έργο σε όλη την περιοχή του.

Παγκοσμιότητα
Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι παγκόσμιο και όλοι οι Σύλλογοι έχουν ίση θέση και μοιράζονται εξίσου τις ευθύνες και τα καθήκοντα στην αλληλοβοήθεια.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood