Δήμαρχος Κομοτηνής και τοπικοί φορείς ζητούν εξηγήσεις από τον Ν. Χαρδαλιά

Επιστολή που συνυπογράφουν οι Βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου.
ΓΚΑΡΑΝΗΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 3
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλαν σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και τοπικοί Φορείς, ζητώντας εξηγήσεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία με την οποία ο Δήμος Κομοτηνής χαρακτηρίστηκε ως «κόκκινος»ενώ έχει ελάχιστα καταγεγραμμένα κρούσματα, και αξιώνοντας να λάβει άμεσα πρωτοβουλία και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη «λευκή» από κρούσματα περιοχή της Ροδόπης.
Η επιστολή:
 
“Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ. Η ένταξη του Δήμου Κομοτηνής με το χθεσινό ΦΕΚ στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής και των δημοτών. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η δημοτική αρχή με την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών της και των δημοτών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Ταυτόχρονα, έχουμε φροντίσει να οικοδομήσουμε μια σχέση άψογης και στενής συνεργασίας, τόσο με το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”, όσο και με τον ΕΟΔΥ, στην προσπάθεια να αποτυπωθεί με ακρίβεια η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής. Μεριμνούμε διαρκώς για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολικών μονάδων ευθύνης μας, αλλά και για την προμήθειά τους με μάσκες, απολυμαντικά και ό,τι άλλο κρίνεται ως απαραίτητο μέσο για τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής. Το προσωπικό μας στην Υπηρεσία Καθαριότητας δίνει καθημερινή μάχη για τη σωστή απολύμανση κοινόχρηστων χώρων, στεγασμένων και υπαίθριων, παρά τις δυσκολίες που συναντά με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, ο Δήμος Κομοτηνής τηρεί κάθε απαραίτητο κανόνα στη λειτουργία των υπηρεσιών του με το απαιτούμενο προσωπικό και με τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών μέσω ραντεβού, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους. Προμηθευόμαστε διαρκώς rapid tests, τα οποία διενεργούνται από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να παράσχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας τη δυνατότητα για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενώ πήραμε και την πρωτοβουλία για ελέγχους ταχείας ανίχνευσης σε εκπαιδευτικούς, αθλητές συλλόγων και προσωπικό καθαριότητας.
Ο Νομός Ροδόπης τον μήνα Φεβρουάριο ανήκε στους πιο «καθαρούς» νομούς της χώρας από πλευράς ύπαρξης κρουσμάτων, με 41 κρούσματα συνολικά και κατανομή από 0 έως 5 ημερησίως, εικόνα που συνεχίζεται και τον μήνα Μάρτιο. Η εικόνα αυτή διαμορφώθηκε χάρη στην εγρήγορση και κινητοποίηση της δημοτικής αρχής, αλλά και χάρη στον σεβασμό που επέδειξε η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών μας ως προς την απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Έτσι, κατέστη εφικτή η επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς η οποία έχει υποστεί ανεπανόρθωτα οικονομικά πλήγματα από το παρατεταμένο κλείσιμο. Όποτε ζητήθηκε η συμβολή του Δήμου Κομοτηνής καθ’ όλο το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας, η δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε, να συνδράμουμε θεσμικά και υλικά, παρά το γεγονός ότι έχουμε εξαιρεθεί της ενημέρωσης από την επίσημη Πολιτεία. Επαγρυπνούμε διαρκώς μαζί με τη συντεταγμένη Πολιτεία και τους κρατικούς φορείς της, παρακολουθούμε την εικόνα της χώρας, ανησυχούμε, αλλά ζητούμε ταυτόχρονα εξηγήσεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία με την οποία ο Δήμος Κομοτηνής χαρακτηρίστηκε ως «κόκκινος» ενώ έχει ελάχιστα καταγεγραμμένα κρούσματα. Με αποτέλεσμα να προστίθεται, έτσι, ένα ακόμη κομμάτι στην ταφόπλακα που σκεπάζει την τοπική οικονομία, αλλά και να επιβαρύνονται ψυχολογικά οι άνθρωποί μας που αγωνίζονται καθημερινά για την υγεία και την οικονομική τους επιβίωση. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιδημιολογική κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας είναι κρίσιμη και ότι υποχρεούστε να λάβετε αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κατανοούμε τον άνισο συχνά αγώνα που δίνουν οι Έλληνες υγειονομικοί, ξεπερνώντας τον εαυτό τους, διακινδυνεύοντας ακόμη και τις ζωές τους. Από την άλλη, όμως, δηλώνουμε ότι τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ανά πεδίο δραστηριότητας χωρίζουν την Ελλάδα άκριτα στα δύο, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης της κάθε περιοχής.
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ.
Διαφωνούμε κατηγορηματικά με την εφαρμογή των αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή μας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επιδημιολογική αιτιολόγηση και σας ζητούμε να λάβετε άμεσα πρωτοβουλία και να αποκαταστήσετε την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη «λευκή» από κρούσματα περιοχή μας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης
Ο Βουλευτής Ροδόπης του Δημήτρης Χαρίτου
Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης
Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood