Με τον Ν. Χαρδαλιά επικοινώνησε ο Δημ. Χαρίτου – “Ποιον νομίζουν οτι κοροϊδεύουν;”

Δημήτρης Χαρίτου: "Δυστυχώς για άλλη μια φορά το μάρμαρο θα πληρώσουν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ο κόσμος της εργασίας. Θύματα τους εκ νέου, η γνώση, η μόρφωση των παιδιών μας, που έχουν εξαντληθεί από το συνεχές άνοιξε-κλείσε των σχολείων".
ΧΑΡΙΤΟΥ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά επικοινώνησε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, μεταφέροντάς του την αγωνία και ανησυχία των τοπικών αρχών, φορέων, επαγγελματιών και κατοίκων, για την επιβολή από σήμερα των νέων περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητας Ροδόπης.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό τα κριτήρια με τα οποία ελήφθησαν τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα που δεν αντιστοιχούν στην επιδημιολογική κατάσταση που βρίσκεται η Ροδόπη, καθώς όπως μεταξύ άλλων του επεσήμανε, “ελάχιστα είναι τα κρούσματα και την τρέχουσα εβδομάδα, αφού σε σύνολο 301 rapid tests από τον ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη εντοπίστηκε μόλις ένα θετικό δείγμα, ενώ και τις προηγούμενες εβδομάδες σε μεγαλύτερο αριθμό τεστ και πάλι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ήταν ελάχιστος”.

Με τον Ν. Χαρδαλιά επικοινώνησε ο Δημ. Χαρίτου - "Ποιον νομίζουν οτι κοροϊδεύουν;"Όπως γνωστοποιεί ο κ. Χαρίτου, ο κ. Χαρδαλιάς του απάντησε ότι η απόφαση ελήφθη με τα κριτήρια που έχουν οι επιδημιολόγοι και οτι “η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν δεν λαμβάνονταν αυτά τα μέτρα θα γινόμασταν Μπέργκαμο”.

Ο Βουλευτής από τη Ροδόπη τόνισε ακόμη με έμφαση ότι “με τέτοια οριζόντια περιοριστικά μέτρα χάνεται η σοβαρότητα και δεν πείθεται η κοινωνία της κοινωνία της Ροδόπης για την αναγκαιότητα εφαρμογής τους, ενώ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη πληττόμενη τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική στήριξη εκ μέρους της Πολιτείας”. 

Επιπλέον ο Βουλευτής επεσήμανε στον Υφυπουργό ότι “αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών στη Ροδόπη. Χιλιάδες κάτοικοι μικρών οικισμών μετακινούνται στην πόλη της Κομοτηνής για τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις τους, καθώς οι οικισμοί απέχουν λίγα χιλιόμετρα από την πόλη όμως δεν ανήκουν στον Δήμο Κομοτηνής αλλά σε όμορους Δήμους, όπως για παράδειγμα για την ανάγκη πρόσβασης στα τραπεζικά ιδρύματα που πλέον εδρεύουν τα περισσότερα στην πόλη της Κομοτηνής, σε μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή που σύντομα θα αρχίσουν οι αγροτικές εργασίες”.

Η απάντηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου, είναι ότι “δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν κάθε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα της χώρας”.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε να υπάρξει ευελιξία στις ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις των κατοίκων εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας “προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή αυστηρών προστίμων σε βάρος των πολιτών της περιοχής που δοκιμάζονται οικονομικά”.

Ο κ. Χαρίτου επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και του ζήτησε “να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε από κοινού με την αυτοδιοίκηση και τους άλλους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους γενικευμένα, χωρίς επιδημιολογικά κριτήρια, μέτρα”. 

Των παραπάνω δοθέντων, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε: “Στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο μέσα στο τρίτο κύμα της πανδημίας που βρισκόμαστε, και αντί να λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισής της, καταφεύγουν και πάλι σε επικοινωνιακές κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού. Έλαβαν μία οριζόντια απόφαση για περιοριστικά μέτρα στη Ροδόπη που ανήκει στις λιγότερο επιβαρυμένες υγειονομικά περιοχές της χώρας. Αναρωτιέμαι, όταν με ευκολία, αλλά σωστά, έκλειναν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που ήταν επιδημιολογικά επιβαρυμένη, αν διανοήθηκαν τότε να κλείσουν και την Αττική. Προφανώς όχι, γιατί υπολόγισαν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις που θα είχαν. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν, όταν μετά από τέσσερις μήνες αποτυχημένου lockdown, σήμερα μιλούν για το δήθεν έξυπνο lockdown; Σε ποιον άραγε γίνονται πλέον πιστευτοί ότι με τέτοια σπασμωδικά, απερίσκεπτα, αναποτελεσματικά και οριζόντια μέτρα θα τιθασεύσουν την πανδημία; Δυστυχώς για άλλη μια φορά το μάρμαρο θα πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ο κόσμος της εργασίας. Θύματα τους εκ νέου, η γνώση, η μόρφωση των παιδιών μας, που έχουν εξαντληθεί από το συνεχές άνοιξε-κλείσε των σχολείων“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood