Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται πια εκτός ελέγχου”, τονίζει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, εν όψει των χθεσινών κυβερνητικών ανακοινώσεων για την αντιμετώπιση του Covid-19, και συμπληρώνει:
Φ. Γεννηματά: "Δεν πείθουν τα ημίμετρα του πανικού"“Η πολιτική της Κυβέρνησης για lockdown “ακορντεόν” αποδείχθηκε καταστροφική για την υγεία, την οικονομία, τους εργαζόμενους. Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τώρα τα Νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους. Επιμένουν σε λύσεις “μπαλώματα”, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει. Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού.
Φ. Γεννηματά: "Δεν πείθουν τα ημίμετρα του πανικού"Ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι μεγάλος και δύσκολος με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο, αποτελεσματικό. Με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις. Έχω ζητήσει εδώ και έναν μήνα να γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Η Κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες”.