“Κλειδώνει”, όπως όλα δείχνουν, η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα και τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εμανουέλ Μακροόν ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή στο να δώσει το “παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ωστόσο υπάρχει ένα εμπόδιο το οποίο πάντως εκτός απρόοπτου αναμένεται να ξεπεραστεί. Την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί η υψηλή επίσκεψη, είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ο πρόεδρος Μακρόν θα έρθει στη χώρα μας και θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις με προορισμό τις Βρυξέλλες.

  • Η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια

Την 25η Μαρτίου θα γίνει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Στην αρχική λίστα των καλεσμένων ήταν ακόμη ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας της Αγγλίας Κάρολος.

Ο τελευταίος πρίγκιπας επιθυμεί να βρεθεί στην Αθήνα και αυτό θα εξαρτηθεί από τον κορωνοϊό. Στις 11 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου ο οποίος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Prince’s Trust International” στη χώρα μας. Απάντησε, δε, θετικά στην πρόσκληση, σημειώνοντας ωστόσο ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στον αντίποδα ο Ρώσος Πρόεδρος δεν αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στις 29 Ιανουαρίου.

πηγή: iefimerida.gr

επιμέλεια: inkomotini.news