Κομοτηνή: Φυτεύσεις δέντρων σκιάς και καλλωπισμού

"Υιοθετείστε τα δέντρα της πόλης", είναι το μήνυμα που στέλνει στους δημότες η δημοτική αρχή.
ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ

Φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων στις οδούς Δημοκρίτου, Νικολάου Ζωίδη, Ορφέως και Λεωφόρο Δημοκρατίας, ξεκίνησαν σήμερα από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής και τον ανάδοχο εργολάβο.

Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν φωτίνιες δενδρώδεις και θάμνοι, και ευώνυμοι θάμνοι, ενώ σχεδιάζεται να φυτευτούν πολλά διαφορετικά είδη που θα δημιουργούν σκιά και ταυτόχρονα θα ομορφαίνουν και θα δίνουν χρώμα στην πόλη.

Κομοτηνή: Φυτεύσεις δέντρων σκιάς και καλλωπισμούΟ σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει φυτεύσεις δέντρων και στην οδό Υψηλάντου, καθώς πρόκειται για την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι εισερχόμενοι στην πόλη από τη δυτική είσοδό της.

Επίσης θα γίνει συμπληρωματική φύτευση στα σημεία της Λεωφόρου Ηρώων όπου έγιναν εκριζώσεις ή υπάρχουν κενά από παλαιότερες κοπές ή πτώσεις δέντρων.

Ακόμη, θα γίνουν φυτεύσεις στις πιστοποιημένες παιδικές χαρές και στις πλατείες, με διάφορα είδη δέντρων, με προτεραιότητα σε αυτά που δημιουργούν σκιά.

Κομοτηνή: Φυτεύσεις δέντρων σκιάς και καλλωπισμού“Υιοθετείστε τα δέντρα της πόλης”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Κομοτηνής. “Οι φυτεύσεις ξεκίνησαν από τον ποδηλατόδρομο και τις κεντρικές οδούς της πόλης, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής”, αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, και σημειώνει: “Οι πολίτες χρειάζεται να σταθούν αρωγοί στο έργο της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Ο κάθε καταστηματάρχης που έχει μπροστά στο μαγαζί του ένα δέντρο, και ο κάθε πολίτης που αποκτά δέντρο μπροστά στο σπίτι του είναι καλό να το φροντίζει παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής. Είμαστε εδώ για να συνδιαμορφώσουμε με τους πολίτες μια πόλη πιο πράσινη, πιο όμορφη, και ταυτόχρονα πιο ελκυστική στον επισκέπτη. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, αλλά χρειαζόμαστε και τη στήριξη των δημοτών μας”.

Οι δενδροφυτεύσεις του Δήμου Κομοτηνής στέλνουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Πολλές έχουν ως στόχο να αντικαταστήσουν δέντρα που έπεσαν εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινόμενων ή που χρειάστηκε να κοπούν λόγω ασθενειών ή επειδή ήταν γερασμένα.  

Κομοτηνή: Φυτεύσεις δέντρων σκιάς και καλλωπισμού Κομοτηνή: Φυτεύσεις δέντρων σκιάς και καλλωπισμού Κομοτηνή: Φυτεύσεις δέντρων σκιάς και καλλωπισμού

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood