Το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών “Legends of Disability”, φιλοξενεί στην Κομοτηνή ο Σύλλογος “Περπατώ”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Active Citizens Fund”, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU-inclusion|games|education και εταίρους τους “ΠΕΡΠΑΤΩ”, “BEST BUDDIES Ελλάδας” και “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

Απώτερος σκοπός του έργου “Legends of Disability” είναι να εμπνεύσει ανάπηρους ανθρώπους μέσα από τα Role Models να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας παρέχοντας ταυτόχρονα εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματά τους στο κοινό.

Γνωρίστε την αναπηρία συμμετέχοντας δωρεάν στο διαδικτυακό φεστιβάλ "Legends of Disability"Επιμέρους στόχοι είναι:

  • η ανάδειξη και προβολή role-models διαφόρων ηλικιών.
  • η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, των δεξιοτήτων και του επαγγελματικού προσανατολισμού ανάπηρων ανθρώπων.
  • η δημιουργία εργαλείων και δράσεων αυτοσυνηγορίας.
  • η ενίσχυση δεξιοτήτων επαγγελματιών που δουλεύουν με ανάπηρους ανθρώπους, και προσωπικών βοηθών στην εφαρμογή Game-based μεθόδων.
  • η άρση των προκαταλήψεων και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Γνωρίστε την αναπηρία συμμετέχοντας δωρεάν στο διαδικτυακό φεστιβάλ "Legends of Disability"

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα, συγγενείς και φίλοι ανάπηρων ατόμων, επαγγελματίες υγείας, προσωπικοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, game designers, φοιτητές- εθελοντές, άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Κατά τις εργασίες του φεστιβάλ οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την αναπηρία από όλες τις σκοπιές, και θα παίξουν πρώτοι το παιχνίδι “Legends of Disability” που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου. Επίσης θα δημιουργήσουν όλοι μαζί νέες πρωτότυπες ιδέες παιχνιδιών βασισμένων σε Role Models οι οποίες θα αποτελέσουν έμπνευση για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων παιχνιδιών με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναπηρία και την ενδυνάμωση των ανάπηρων μέσω Role Models.

Γνωρίστε την αναπηρία συμμετέχοντας δωρεάν στο διαδικτυακό φεστιβάλ "Legends of Disability"Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ:

  • θα γίνει μια συνολική παρουσίαση του έργου “Legends of Disability” και του προγράμματος “Active citizens funds”.
  • θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, Βιλντάν Γιουσούφ, Σταύρο Καλλίδη, Σπύρο Νταντανίδη, Σοφία Καρκατσέλη, Γιώργο Τρίκα, Σίσσυ Βουζουκίδου, Άρη Ανδρεάδη, Κώστα Καραούζα.

Τη δεύτερη και τρίτη μέρα:

  • θα πραγματοποιηθούν, το παιχνίδι “Legends of Disability” καθώς και άλλα παιχνίδια, και θα υλοποιηθούν οι ιδέες των συμμετεχόντων.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM στις 19-21 Μαρτίου 2021 και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Σε όσους λάβουν μέρος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ.

Γνωρίστε την αναπηρία συμμετέχοντας δωρεάν στο διαδικτυακό φεστιβάλ "Legends of Disability"