Συνέχισαν στις 1 και 2 Μαρτίου τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες (θυμηθείτε εδώ), οι Υπάλληλοι Εξωτερικής Φρουράς των Καταστημάτων Κράτησης.

Χθες μάλιστα, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των Φυλακών της χώρας – και της Κομοτηνής.

"Ανοχή τέλος", διεμήνυσαν οι Εξωτερικοί Φρουροί και του Καταστήματος Κράτησης ΚομοτηνήςΤα αιτήματά τους συνοπτικά:

 • Προσλήψεις.
 • Καταβολή δεδουλευμένων.
 • Σύγχρονο εξοπλισμό ασφάλειας.
 • Βελτίωση συνθηκών εργασίας.

94010b84-155189704-270202091145603-2182685556698455368-n

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων:
• εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης.
• εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής και μετάγονται με ασθενοφόρα οχήματα.
• δεν επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα καταστήματα κράτησης και στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
• οι εξωτερικοί φρουρά δεν συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

"Ανοχή τέλος", διεμήνυσαν οι Εξωτερικοί Φρουροί και του Καταστήματος Κράτησης ΚομοτηνήςΤα αιτήματά τους αναλυτικά:

 1. Ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της.
 2. Κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας μας (τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων το 2008).
 3. Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών.
 4. Αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας.
 5. Άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας μας, που πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης, υλοποίηση προγραμμάτων εξοπλισμού ασφαλείας.
 6. Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
 7. Επαναφορά της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. από Τμήμα σε Διεύθυνση και υπαγωγή της κατευθείαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
 8. Ανάδειξη της ιεραρχίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης.
 9. Οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού, που (παρότι η χορήγηση τους προβλέπεται από Π.Δ.) έχουν να χορηγηθούν στους Εξωτερικούς Φρουρούς επί σειρά ετών.
 10. Θεσμοθέτηση και ορισμός των αρμοδιοτήτων των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.), του τρόπου συγκρότησης, της λειτουργίας, της διοικητικής υπαγωγής, της συνεχούς μετεκπαίδευσης, της χορήγησης επιχειρησιακού εξοπλισμού καθώς και της απόδοσης οικονομικών κινήτρων συμμετοχής και παραμονής των στελεχών της σε αυτήν.

"Ανοχή τέλος", διεμήνυσαν οι Εξωτερικοί Φρουροί και του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής