Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, η επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή”, Ελένη Λαφτσή, αναφέρει:

“Περί τρομοκρατίας…
Κάθετα αντίθετη σε κάθε πράξη τρομοκρατίας, ιδιαίτερα όταν στοχεύει την ανθρώπινη ζωή. Η τρομοκρατία δεν έχει ούτε δεξιό, ούτε αριστερό πρόσημο. Είναι εχθρός της δημοκρατίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από το δικαιικό μας σύστημα και από την κοινωνία συνολικότερα. Ως εκ τούτου, η απαξίωση στο πρόσωπο του Κουφοντίνα, δεδομένη, γι’ αυτό και πολιτικά είναι απονομιμοποιημένος.
Ακόμη όμως και για τέτοιες περιπτώσεις, το νομικό μας σύστημα και η ίδια η δημοκρατία έχει διαμορφώσει κανόνες εναρμονισμένους με τις επιταγές μιας πολιτισμένης κοινωνίας οι οποίες εκφράζονται μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, και μάλιστα της υφιστάμενης κυβέρνησης της ΝΔ, που δεν μπορούν όμως να εφαρμόζονται α λα καρτ.
Εκτός και αν στόχος τους είναι να βγουν από τη δύσκολη θέση που οι ίδιες οι πολιτικές τους τους έχουν οδηγήσει, μεταβάλλοντας την πολιτική ατζέντα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας”.