«Το χαμόγελό μας δεν κρύβεται κάτω από τη μάσκα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν με τα “Χελιδονίσματα 2021” μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου και του 10ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

“Το χαμόγελο των παιδιών δεν κρύβεται, φαίνεται στα μάτια, στη στάση του σώματος, στα ανάλαφρο βήμα, στις χαρούμενες φωνές στο παιχνίδι. Καμιά μάσκα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβει το χαμόγελό τους, την αισιοδοξία μας ότι το μέλλον θα είναι αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί και κάθε ενήλικα που δεν αποθαρρύνεται παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Γι΄αυτό σήμερα γελάμε και χαιρόμαστε. Τραγουδώντας, καλωσορίζουμε την άνοιξη”, σημείωσε η δασκάλα του τμήματος Γ΄2 του 10ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, Εμμανουηλίδου Σταυρούλα, που συντόνισε τη δράση η οποία κάθε χρόνο αποτελεί σήμα-κατατεθέν της πόλης και της μαθητικής κοινότητας εν όψει της έλευσης της Άνοιξης.

“Τα «Χελιδονίσματα» είναι αγαπημένο δρώμενο των παιδιών”, συμπληρώνει η κ. Εμμανουηλίδου, και προσθέτει: “Σχεδιάζουν και κόβουν
χελιδόνια, λουλούδια, φτιάχνουν και φορούν βραχιολάκια-«Μάρτες», αλλά κυρίως τραγουδούν τα ανοιξιάτικα κάλαντα, τα «Χελιδονίσματα»”.

Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Τα «Χελιδονίσματα» δεν ακούστηκαν εν πομπή μαθητών στους δρόμους της πόλης όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, το έθιμο περιορίστηκε στην αυλή του 10ου δημοτικού σχολείου.

Τα παιδιά συνόδευσε με το ούτι του ο μουσικός Χρήστος Χατζόπουλος που έχει γράψει τη μουσική για τα «Χελιδονίσματα».

[VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη [VID&PICS] Κομοτηνή: Τα "Χελιδονίσματα" του 10ου δημοτικού σχολείου καλωσόρισαν την Άνοιξη