Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στις φυλακές Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν οι Εξωτερικοί Φρουροί

Στις 1 και 2 Μαρτίου θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι Υπάλληλοι Εξωτερικής Φρουράς των Καταστημάτων Κράτησης.
DSC00376

Στις 1 και 2 Μαρτίου θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες (θυμηθείτε εδώ), οι Υπάλληλοι Εξωτερικής Φρουράς των Καταστημάτων Κράτησης.

Στις 2 Μαρτίου, μάλιστα, ημέρα Τρίτη, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των Φυλακών της χώρας – και της Κομοτηνής.

Τα αιτήματά τους συνοπτικά:

 • Προσλήψεις.
 • Καταβολή δεδουλευμένων.
 • Σύγχρονο εξοπλισμό ασφάλειας.
 • Βελτίωση συνθηκών εργασίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στις φυλακές Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν οι Εξωτερικοί Φρουροί

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων:
• θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης.
• θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής και μετάγονται με ασθενοφόρα οχήματα.
• δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα καταστήματα κράτησης και στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
• οι εξωτερικοί φρουρά δεν θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

Τα αιτήματά τους αναλυτικά:

 1. Ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της.
 2. Κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας μας (τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων το 2008).
 3. Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών.
 4. Αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας.
 5. Άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας μας, που πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης, υλοποίηση προγραμμάτων εξοπλισμού ασφαλείας.
 6. Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
 7. Επαναφορά της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. από Τμήμα σε Διεύθυνση και υπαγωγή της κατευθείαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
 8. Ανάδειξη της ιεραρχίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης.
 9. Οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού, που (παρότι η χορήγηση τους προβλέπεται από Π.Δ.) έχουν να χορηγηθούν στους Εξωτερικούς Φρουρούς επί σειρά ετών.
 10. Θεσμοθέτηση και ορισμός των αρμοδιοτήτων των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.), του τρόπου συγκρότησης, της λειτουργίας, της διοικητικής υπαγωγής, της συνεχούς μετεκπαίδευσης, της χορήγησης επιχειρησιακού εξοπλισμού καθώς και της απόδοσης οικονομικών κινήτρων συμμετοχής και παραμονής των στελεχών της σε αυτήν.

Τη στήριξη των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών, στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood