Δήμος Κομοτηνής: Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη λόγω μέτρων Covid

Το μέτρο καλύπτει και την περίοδο του πρώτου lockdown.
ΔΗΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (4)

Στα «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», που εγκρίθηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68/20-3-2020), περιλαμβάνεται η δυνατότητα απαλλαγής επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Το συλλογικό όργανο, με την υπ’ αριθμ. 48/2020 απόφασή του, ενέκρινε την απαλλαγή των επιχειρήσεων που περιγράφονται παραπάνω από τα συγκεκριμένα τέλη, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, και σε περίπτωση παρατάσεώς τους και κατά το χρονικό διάστημα αυτής. Η επιβολή νέων έκτακτων μέτρων από τις 7 Νοεμβρίου 2020 οδήγησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, δια τηλεδιασκέψεως, του δημοτικού συμβουλίου, στην απόφαση για συνέχιση της απαλλαγής των παραπάνω επιχειρήσεων, με την επισήμανση της επέκτασής της κατά το χρονικό διάστημα της ενδεχόμενης παράτασης ισχύος του μέτρου.

ΟΔΗΓΙΕΣ: Οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής, υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ https://dt.govapp.gr με χρήση κωδικών taxisnet.  Σε περίπτωση, δε, που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά που αντιστοιχούν στα ως άνω τέλη εντός του διαστήματος απαλλαγής, είναι δυνατός ο συμψηφισμός τους  με μελλοντικές απαιτήσεις τελών. Η απαλλαγή θα γίνεται από το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραπάνω διάταξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Κομοτηνής: Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη λόγω μέτρων Covid

  • Απαλλαγή και των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους, από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση, εγκρίθηκε η απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74).

Σημειώνεται ότι η αίτηση τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη περίπτωση, υποβάλλεται άπαξ από τον κάθε επιχειρηματία και καλύπτει και την περίοδο του πρώτου lockdown.

  • 93 αιτήσεις ήδη

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 93 ηλεκτρονικές αιτήσεις, οι οποίες είναι σε διαδικασία επεξεργασίας και εξετάζονται.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood